Raita-kastike
10 cm pala kurkkua raastettuna ja mehut valutettuna
2 tl juoksevaa hunajaa
2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
½ tl juustokuminaa
½ tl chilijauhetta
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kupissa ja anna maustua jääkaapissa.
Intialainen Rogan Josh curry
1 rkl raastettua inkivääriä
3 rkl raastettua valkosipulia
tuoretta chiliä maun mukaan (jätin pois, koska en tiennyt miten tulinen tästä tulee)
3 sipulia
n. 600 g broilerin rintafileitä
2½ dl vettä
6 rkl turkkilaista jugurttia
10 rkl öljyä
mausteet
2 laakerinlehteä
6 kokonaista neilikkaa
10 kokonaista mustapippuria
1 kanelitanko
1 tl jauhettua korianteria
2 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua kardemummaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl cayennepippuria
2 tl suolaa
Leikkaa broileri isoiksi paloiksi. Kuumenna öljy wokissa ja paista broileri nopeasti parissa erässä. Älä ruskista. Siirrä sivuun.
Lisää samaan öljyyn laakerinlehdet, mustapippurit, kanelitanko ja neilikat. Paista noin 2 minuuttia, kunnes tuoksuu. Lisää pannulle hienonnetut sipulit ja paista, kunnes saavat vähän väriä. Lisää pannulle valkosipuli, chili ja inkivääri, sekoita hyvin ja paista hetki. Seuraavaksi pannulle jauhettu korianteri, juustokumina, kardemumma, paprikajauhe, cayennepippuri ja suola. Paista hetki sekoitellen.
Lisää seokseen liha ja sekoita hyvin.
Näyttää tässä vaiheessa jotakuinkin tältä |
Lisää jugurtti ja sekoita tasaiseksi. Lisää pannulle vesi ja anna kiehua hiljalleen noin tunti.
Tällä välin valmista riisi ja naanleipä.
Aromaattinen keltainen riisi
4½ dl basmatiriisiä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
50 g voita
3 kokonaista neilikkaa
1 tl kurkumaa
7 dl vettä
1½ tl suolaa
1 laakerinlehti
Huuhtele riisi ja liota sitä runsaassa vedessä 20 minuuttia ja valuta kaikki vesi pois. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli.
Sulata voi kattilassa ja anna vähän ruskistua. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota kunnes tulee väriä.
Lisää riisi ja kurkuma ja sekoita. Lisää vesi, suola, neilikat ja laakerinehti. Sekoita, kiehauta ja pienennä sitten lämpöä mahdollisimman pienelle. Anna hautua hitaasti kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt täysin. Siirrä pois liedeltä ja anna riisin seistä vielä 5 minuuttia.
Kattilassa näytti tältä 20 minuutin hauduttamisen jälkeen |
Naan-leipä
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl ruokasoodaa
50 g voita
2 dl maitoa
2 dl turkkilaista jugurttia
Laita uuni lämpenemään 275 asteeseen ja laita pelti uuniin lämpememään.
Sekoita jauhoihin suola ja sooda.
Lisää seokseen jugurtti, maito ja puolet sulatetusta voista.
Sekoita nopeasti, älä vaivaa taikinaa. Ota kuuma pelti uunista ja levitä sille vehnäjauhoja. Nostele taikinasta 2 kokkaretta pellille ja ripottele päälle jauhoja. Taputtele litteiksi leiviksi ja laita uuniin. Paista noin 8 minuuttia, kunnes leivät kohoilevat osittain ja saavat tummia täpliä. Ota uunista ja voitele lopulla voilla.
Naan-leivistä ei tullut otettua kuvaa, joten mennään ilman..
Nautiskele herkullisesta Intialaisesta ateriasta, äläkä unohda raitaa jääkaappiin..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti