perjantai 16. toukokuuta 2014

Rapeaa kananrintaa ja sitruunaruohoa

Vietnamilaista ruokaa! Jälleen yksinkertaista ja erikoisen herkullista. Ohje on peräisin vietnamilaisen ruoan kirjasta. Opin myös tykkäämään korianterista tämän ruuan myötä. Ennen olen pitänyt sitä vähän saippuaisena, mutta nyt sain lisätä sitä useampaan otteeseen annokseen ja rupesin jo haaveilemaan herkullisesta nuudelikeitosta johon laitan runsaalla kädellä tuoretta korianteria. Löytyyköhän siihen ohje jostain kaapissa olevista kirjoista?



Tarvikkeet

500g kanaa
2 sitruunaruohon vartta
2 punaista chiliä
6 valkosipulinkynttä
3rkl kalakastiketta
1 rkl arrowjuurijauhetta (perunajauhoja käytin)
pippuria 
4rkl öljyä
2 kevätsipulia
100g osterivinokkaita (laitoin 10g kuivattuja mustasieniä ja liotin ne)
1 tl (ruoko)sokeria 
50g paahdettuja cashewpähkinöitä
korianteria













Valmistus
Leikkaa kana ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sitruunaruoho pieneksi. Pilko myös chilit ja valkosipulinkynnet. Sekoita marinadi sitruunaruohosta, chilistä, puolesta määrästä valkosipulia, 2rkl:sta kalakastiketta, perunajauhosta, pippurista ja 3rkl:sta öljyä. Marinoi lihasuikaleita puolisen tuntia.

Silppua sillä välin kevätsipuli ja paahda cashewpähkinät. Pilko (liotetut) sienet.

Kuumenna loppu öljy wokissa, ruskista valkosipuli, lisää joukkoon kana ja paista nopeasti. Lisää sienet loppu kalakastike ja sokeri. Ruskista aineksia vielä parin minuutin ajan kokoajan sekoittaen.

Lisää lopuksi cashewpähkinät. Annostele ja koristele kevätsipulisilpulla ja korianterilla. (NAMI!)

Ruoka nautiskeltiin maukkaan hyvinkeitetyn jasmiiniriisin kanssa. Riisinkeitin on tässä ehdoton apuri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti