Tarvikkeet
500g kanaa
2 sitruunaruohon vartta
2 punaista chiliä
6 valkosipulinkynttä
3rkl kalakastiketta
1 rkl arrowjuurijauhetta (perunajauhoja käytin)
pippuria
4rkl öljyä
2 kevätsipulia
100g osterivinokkaita (laitoin 10g kuivattuja mustasieniä ja liotin ne)
1 tl (ruoko)sokeria
50g paahdettuja cashewpähkinöitä
korianteria
Valmistus
Leikkaa kana ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sitruunaruoho pieneksi. Pilko myös chilit ja valkosipulinkynnet. Sekoita marinadi sitruunaruohosta, chilistä, puolesta määrästä valkosipulia, 2rkl:sta kalakastiketta, perunajauhosta, pippurista ja 3rkl:sta öljyä. Marinoi lihasuikaleita puolisen tuntia.
Silppua sillä välin kevätsipuli ja paahda cashewpähkinät. Pilko (liotetut) sienet.
Kuumenna loppu öljy wokissa, ruskista valkosipuli, lisää joukkoon kana ja paista nopeasti. Lisää sienet loppu kalakastike ja sokeri. Ruskista aineksia vielä parin minuutin ajan kokoajan sekoittaen.
Lisää lopuksi cashewpähkinät. Annostele ja koristele kevätsipulisilpulla ja korianterilla. (NAMI!)
Ruoka nautiskeltiin maukkaan hyvinkeitetyn jasmiiniriisin kanssa. Riisinkeitin on tässä ehdoton apuri. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti