maanantai 19. toukokuuta 2014

Lihanuudelit mustapapukastikkeessa - Hu Tieu Thit Bo Xao Ot Xanh -

Kiinalaisen nimen oikeellisuudesta en nyt voi sanoa, kun käytin naudan tilalla possua, mutta huippuherkullista ruokaa oli jälleen. Keittiön uusin tulokas, mustapapukastike on erittäin tervetullut löytö. Se teki lihasta todella herkullisen näköistä ja -makuista, eikä nuudelitkaan siitä pahaa tykänneet. Ulkona kaasugrillin sivupolttimen teho ei ole varsinkaan tuulisella säällä niin hyvä, että lihan saisi kerralla mureaksi ja kypsäksi, paistoin sen kolmessa erässä ja poistin joka välissä pannulta siihen valuneet nesteet. Näin possusta ei tullut sitkeää vaan mureaa ja maukasta.



Neljälle

4rkl kasviöljyä
340g naudanpaistia ohuina suikaleina (käytin siis naudan puutteessa possua)
2,5cm pala inkivääriä hienonnettuna
2 murskattua valkosipulinkynttä
½punainen ja ½vihreä paprika kuutioituna
5 kevätsipulia
280g riisivermisellinuudeleita (liota 5min. lämpimässä vedessä, huuhtele kylmässä vedessä ja valuta)
2rkl mustapapukastiketta
2rkl vaaleaa soijakastiketta
1tl sokeria


- Kuumenna 3rkl öljyä wokissa ja paista naudanlihaa noin 4-5 minuuttia. Lisää joukkoon inkivääri, valkosipuli, paprika ja kevätsipuli ja paista vielä pari minuuttia.
- Lisää nuudelit ja loppu öljy, mustapapukastike, soijakastike ja sokeri. Sekoita niin että kastikkeet sekoittuvat hyvin nuudeleihin. Annostele ja nauti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti