Valmistus
Sambal oelek
20 pientä punaista chiliä pilkottuna
2tl merisuolaa
3rkl öljyä
1 ohueksi viipaloitu sipuli
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
340g kanaa suikaleina
115g sieniä viipaloituna (laitoin 10g kiinalaisia mustasieniä ja liotin ne)
1 pieni purjosipuli paloiteltuna (käytin kevätsipulia, kun ei ollut purjoa)
(3 sellerenvartta tikkuina)
2tl sambal oelekia (½ annoksesta tätä tulee noin 2tl)
340g munanuudeleita keitettynä
2rkl vaaleaa soijakastiketta
½ tl sokeria
2rkl sitruunamehua (laitoin vain yhden, en halunnut liikaa sitruunan makua)
2 pientä chiliä (jätin pois, koska tahnaan käytetyt chilit olivat tosi tulisia thai-chilejä)
koristeeksi korianteria
- Laita pilkotut chilit ja merisuola mortteliin ja survo tahnaksi. Jos teit koko annoksen, laita loput jääkaappiin ja peitä kannella. Säilyy noin kuukauden.
- Kuumenna öljy wokissa ja kuullota sipuli. Lisää joukkoon valkosipuli ja kana ja paista vielä 2 minuuttia. Lisää sienet, purjo (ja selleri) ja sekoita vielä 3-4 minuuttia.
- Lisää joukkoon 2 tl sambal oelekia. Lisää sitten kypsät nuudelit, soijakastike, sokeri, sitruunamehu (ja hiennnettu chili) Paista niin, että nuudelit lämpenevät. Itse tykkään vähän rapeista nuudeleista ja paistoinkin tässä vaiheessa vielä pari minuuttia.
Siirrä tarjolle ja koristele korianterilla.
Chili pääsi vain koristamaan ruokaa, poltetta oli juuri sopivasti ilman. Tähän mennessä tulisimmat paistetut nuudelit, mitä olen tehnyt. Suosittelen. |
Mahtavaa ruokaa ja kuvia. Tulee nälkä jo lukiessa ja katsellessa. Kia
VastaaPoista