lauantai 24. toukokuuta 2014

Pikkusyötäviä

Tällä kertaa vuorossa olivat pikkusyötävät Thaimaasta ja Vietnamista: Thaimaalainen tonnikalasalaatti ja uppopaistetut kanansiivet. Vietnamia edustivat herkulliset kanatäytteiset kevätkääryleet. Tämä ei ollut mitään pikaruokaa, vaan aikaavievää näpertelyä, mutta kaiken vaivan arvoista! Todellista viikonloppuruokaa.

Tässä kokonaiskuva ruokalajeista, tietysti pihalla nautittuna. Helteen ansiosta pystyi jo kuvittelemaan olevansa kaukomaiden lämmössä.. Kastikkeina oli makea chilikastike ja mangokastike.

Tonnikalasalaatti - Yam Platuna -

6 suurta salaatinlehteä
1 tlk tonnikalaa öljyssä
1 rkl inkivääriä hienonnettuna
1 sitruunaruohon varsi ohuina viipaleina
6 pientä salottisipulia ohuina viipaleina
1 pieni punainen chili hienonnettuna
1 rkl kalakastiketta
½ rkl limetin mehua
1 tl sokeria
2 kevätsipulia karkeasti pilkottuna

Salaatti oli tosi mehukasta ja raikkaan makuista! Vähän erilainen ja mausteisempi vastine perussalaatille.
Asettele salaatinlehdet tarjoiluastiaan ja siirrä sivuun. Murenna tonnikala kulhoon. Lisää kaikki loput ainekset ja sekoita hyvin. Kumoa salaatinlehdillä vuoratulle lautaselle ja tarjoile.



Kanansiipiä sitruunaruohon kera 
- Gai Ta Krai -

3 sitruunaruohon vartta hienonnettuna
2 pientä punaista chiliä hienonnettuna
450 g kanansiipiä
3 rkl osterikastiketta
1 rkl kalakastiketta
1 tl sokeria
öljyä uppopaistamiseen


Sekoita kaikki ainekset keskenään suuressa kulhossa. Anna marinoitua 15 minuuttia. Kuumenna öljy ja uppopaista kanansiivet kullanruskeiksi. Tarjoa makean chilikastikkeen kanssa.

Pieni varoitus, kun uppopaistat näitä varaudu öljyn roiskumiseen. Öljy ei tykännyt marinadista..

Kanatäytteiset kevätkääryleet -Cha Gio Ga -

20kpl

50 g kirkkaita nuudeleita (liota 10 minuuttia ja leikkaa 2,5cm pituisiksi)
450 g kanaa suikaleina
2 rkl kuivattuja mustasieniä (liota lämpimässä vedessä 20min. ja hienonna)
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 salottisipulia siputtuna
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
50 g hienoksi suikaloitua valkokaalia

2 vatkattua kananmunaa
20 riisipaperiarkkia
öljyä uppopaistamiseen


- Laita kaikki täytteen ainesosat kulhoon ja sekoita hyvin
- Voitele riisipaperiarkit kananmunalla ja anna niiden pehmentyä muutama minuutti. Lisää täytettä suorakaiteen muotoon arkin reunalle. Taita alareuna täytteen päälle, samoin sivut. Rullaa tiiviisti ja painele lopuksi sauma kiinni.
- Kuumenna öljy esim. wokissa. Paista kääryleet kullanruskeiksi. Nostele reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.

Käytin näihin pakasteesa olleita kevätkäärylekuoria ja voitelin vain viimeisen nurkan munalla.


Ja eikun kokkailemaan herkullista sormiruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti