| Tässä kokonaiskuva ruokalajeista, tietysti pihalla nautittuna. Helteen ansiosta pystyi jo kuvittelemaan olevansa kaukomaiden lämmössä.. Kastikkeina oli makea chilikastike ja mangokastike. |
Tonnikalasalaatti - Yam Platuna -
6 suurta salaatinlehteä
1 tlk tonnikalaa öljyssä
1 rkl inkivääriä hienonnettuna
1 sitruunaruohon varsi ohuina viipaleina
6 pientä salottisipulia ohuina viipaleina
1 pieni punainen chili hienonnettuna
1 rkl kalakastiketta
½ rkl limetin mehua
1 tl sokeria
2 kevätsipulia karkeasti pilkottuna
| Salaatti oli tosi mehukasta ja raikkaan makuista! Vähän erilainen ja mausteisempi vastine perussalaatille. |
Kanansiipiä sitruunaruohon kera
- Gai Ta Krai -
3 sitruunaruohon vartta hienonnettuna
2 pientä punaista chiliä hienonnettuna
450 g kanansiipiä
3 rkl osterikastiketta
1 rkl kalakastiketta
1 tl sokeria
öljyä uppopaistamiseen
Sekoita kaikki ainekset keskenään suuressa kulhossa. Anna marinoitua 15 minuuttia. Kuumenna öljy ja uppopaista kanansiivet kullanruskeiksi. Tarjoa makean chilikastikkeen kanssa.
| Pieni varoitus, kun uppopaistat näitä varaudu öljyn roiskumiseen. Öljy ei tykännyt marinadista.. |
Kanatäytteiset kevätkääryleet -Cha Gio Ga -
20kpl
50 g kirkkaita nuudeleita (liota 10 minuuttia ja leikkaa 2,5cm pituisiksi)
450 g kanaa suikaleina
2 rkl kuivattuja mustasieniä (liota lämpimässä vedessä 20min. ja hienonna)
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 salottisipulia siputtuna
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
50 g hienoksi suikaloitua valkokaalia
2 vatkattua kananmunaa
20 riisipaperiarkkia
öljyä uppopaistamiseen
- Laita kaikki täytteen ainesosat kulhoon ja sekoita hyvin
- Voitele riisipaperiarkit kananmunalla ja anna niiden pehmentyä muutama minuutti. Lisää täytettä suorakaiteen muotoon arkin reunalle. Taita alareuna täytteen päälle, samoin sivut. Rullaa tiiviisti ja painele lopuksi sauma kiinni.
- Kuumenna öljy esim. wokissa. Paista kääryleet kullanruskeiksi. Nostele reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
| Käytin näihin pakasteesa olleita kevätkäärylekuoria ja voitelin vain viimeisen nurkan munalla. |
Ja eikun kokkailemaan herkullista sormiruokaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti