torstai 29. toukokuuta 2014

Thaimaalainen karamelliporsas - Muu Waan -


Taas uusi tuttavuus, makea, suolainen ruoka. En ole ennen syönyt karamellisoitua lihaa, mutta pitkän aikaa olen tämmeisestäkin haaveillut. Ohjeen löysin täältä.
Tätä nautiskeltiin rapean salottisipulin ja tahmean riisin kanssa, voi että oli herkkua! Korianteri antoi mukavasti terävää makua makeuden sekaan. Ruoka oli tosi yksinkertainen valmistaa, kuten yleensä pikapaistetut ruuat ovat joten monimutkaisuus ei siis ole esteenä tämän kokeilemiseen..
Suosittelen lämpimästi uusia makuelämyksiä!


Neljälle 

öljyä uppopaistamiseen
3 salottisipulia ohueksi viipaloituna
6 valkosipulinkynttä hienonnettuna
500 g possua ohuina viipaleina
1 rkl osterikastiketta
1 rkl vaaleaa soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
3 rkl ruokosokeria sekoitettuna 1 rkl:aan siirappia
1/4 tl valkopippuria jauhettuna

Kuumenna reilusti öljyä wokissa ja uppopaista salottisipulit rapeiksi. Nosta valumaan ja kippaa öljy pois pannulta. Jätä pannulle noin 2 rkl öljyä.

Mittaa pieneen kuppiin osterikastike, soijakastike, kalakastike ja sokeri-siirappiseos.

Paista valkosipulia pannulla hetken ajan, lisää possu ja paista parin minuutin ajan, rapeaksi. Lisää pannulle kastikeseos ja jatka kypsentämistä noin 5 minuutin ajan, kunnes kastike alkaa haihtua ja karamellisoitua tahmeaksi. Siirrä tarjolle, ripottele päälle runsaasti rapeita salottsipuleita ja koristele korianterilla. Nautiskele tahmean riisin kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti