keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Tuliset porsaanlihanuudelit kaffirlimetin lehdillä maustettuna - Gueyteow Pad Kimow -

Tämä thaimaalainen ruoka on tosi maistuvaa! Aineksia tarvitset vain vähän ja itse ruokakin valmistuu tosi nopeasti. Ja maku on juuri niin hyvä kun voi kuvitella, tai jopa parempaa.. Kaffirlimen lehdet tuovat mukavaa raikkautta ruokaan. Käytän itse thaimaasta ostamiani ja kotona kuivattuja kaffirlimen lehtiä.


Ainekset

2 rkl kasviöljyä
3 hienonnettua valkosipulinkynttä
2 tuoretta punaista chiliä hienonnettuna
225g vähärasvaista porssaanlihaa
2rkl kalakastiketta
1rkl tummaa soijakastiketta
1tl (ruoko)sokeria
2 tomaattia paksuina viipaleina
4 kaffirlimetin lehteä ohuina suikaleina
280g riisinuudeleita liotettuna (n. 5min.)
2 kevätsipulia


- Kuumenna öljy wokissa ja paista valkosipuli kullanruskeaksi. Lisää chilit ja sekoita hetki. Lisää ohuiksi lastuiksi leikattu possu ja paista hetken ajan.
- Lisää pannulle kalakastike, tumma soijakastike, sokeri, tomaatit ja kaffirlimetin lehdet kokoajan sekoittaen. Paistele hetki.
- Sekoita joukkoon nuudelit ja paista nopeasti, kunnes ne ovat kokonaan kypsiä. Koristele lopuksi kevätsipulilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti