keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Kanaa cashew-pähkinöillä - Kai Phat Met Muang Himaphaan -

Tätä herkkua söin ensimmäisen kerran Koh Lantalla Thaimaassa. Päätin jo silloin syödessäni, että tätä on saatava kotonakin. Nyt löysin ohjeen tähän, joten eikun kokeilemaan. Tykkään osterikastikkeen mausta ruuassa ja se tekee myös kanasta tosi mehukasta. Sitä käytetäänkin usein juuri pikapaistettaviin ruokiin.

Tässä on helppo ja nopea ruoka, joka maistuu Thairuokaan tutustuvillekin, maku on houkutteleva, mutta mieto. Isot chilit eivät ole kovinkaan tulisia, vaan antavat ruokaan mukavasti makua. Öljyssä pikapaistetut cashew-pähkinät ovat tosi herkullisen makuisia ja kasvikset jäävät juuri mukavan napsakoiksi.


4 Annosta


2 kuivattua pitkää chiliä
1 rkl kalakastiketta
2 rkl osterikastiketta
3 rkl kanalientä
1 tl ruokosokeria
4 rkl öljyä
80 g cashew-pähkinöitä
5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
500 g kanan rintafilettä ohuina suikaleina
½ punainen paprika ohuina suikaleina
½ porkkana vinoittain viipaloituna
1 pieni sipuli 6 lohkona
2 kevätsipulia 1cm pitkinä paloina (käytin kasvimaalta ruohosipulia)
jauhettua valkopippuria koristeluun

Poista chileistä siemenet ja leikkaa ne 1cm leveiksi paloiksi. Sekoita pienessä kulhossa kalakastike, osterikastike, kanaliemi ja sokeri.

Kuumenna öljy wokissa ja pikapaista pähkinöitä 2-3 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä. Poista pannulta ja pikapaista chilit samassa lämmössä noin minuutti. Älä anna palaa. Poista pannulta.Pikapaista puolet valkosipuleista vaaleanruskeiksi ja lisää puolet kanasta ja paista korkealla lämmöllä kypsäksi. Siirrä sivuun ja toista jäljellä oleville valkosipuleille ja kanoille. Laita kana takaisin pannulle.

Lisää paprika, porkkana sekä sipulit ja kastikesekoitus ja paista noin minuutin ajan. Lisää pähkinät, chili ja kevätsipuli, sekoita hyvin. Annostele ja sirottele päälle jauhettua valkopippuria. Nauti riisin kanssa.1 kommentti: