Hapanimelä kastike käy mielestäni kalalle tosi hyvin ja on myös miedon makuinen, joten se sopii kaikille. Tämän ohjeen kastike oli tosi hyvän makuista.
Tämä tahna tuo kastikkeeseen mukavan paahtuneen chilin maun |
n. 400 g vaalealihainen kala
ripaus suolaa
3½ rkl vehnäjauhoja
ripaus jauhettua valkopippuria
öljyä uppopaistamiseen
kastikkeeseen
1 tölkki ananasrenkaita 4 osaan pilkottuna (säästä mehu)
1½ rkl ketsuppia
1 rkl kalakastiketta
(1 rkl thai chilitahnaa)
1 rkl ruokosokeria
1½ rkl öljyä
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 keskikokoinen sipuli lohkoina
½ punainen paprika paloina
½ kurkku siivuina
1 tomaatti lohkoina
korianteria koristeluun
Pese ja perkaa kala jättäen pään paikalleen. Kuivaa kala ja tee 3-4 terävää viiltoa molemmille puolille. Hankaa kalan sisukset ja ulkopuoli ripauksella suolaa. Laita 3 rkl jauhoja sekä valkopippuri lautaselle ja painele kalaa niihin, kunnes se on kauttaaltaan peittynyt jauholla.
Kuumenna 10 cm öljyä wokissa ja kokeile, että se on tarpeeksi kuumaa. Laske lämpö keskilämmölle ja laita kala öljyyn. Uppopaista kala vain yhdeltä puolelta (varmista, että se peittyy kokonaan öljyyn) n.15-20 minuuttia, kunnes kala on kypsä ja vaaleanruskea. Kuivaa kala talouspaperin päällä ja siirrä kuumalle lautaselle. Pidä lämpimänä.
Sekoita sillä välin ananasmehu (n.6 rkl), jäljellä oleva jauho, ketsuppi, kalakastike (chilitahna) ja sokeri tasaiseksi.
Kuumenna öljy wokissa ja pikapaista valkosipuli keskilämmöllä. Lisää sipuli sekä paprika ja pikapaista muutama minuutti. Lisää ananas, kurkku, tomaatti sekä kastikeseos. Paista yhdessä vielä muutama minuutti. Kaada kastike lämpimän kalan päälle ja koristele korianterilla. Nautiskele riisin kera.
Tämä kala syötiin Koh Lantalla rantaravintolassa. Heti kadun varressa ravintolan ovella saimme valita ruokaamme tulevan tuoreen kalan ja kastikkeen sille. Pöytään kannettiin valitsemamme kala herkullisella hapanimeläkastikkeella ja kasviksilla. Oli hyvää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti