perjantai 13. kesäkuuta 2014

Paistettuja riisinuudeleita ja porsaanlihaa - Mee Siam Kering -

Pitkästä aikaa nuudeleita! Paistetut nuudelit on suosikkiruokaani, tällä kertaa vuorossa Singapore. Tähän ruokaan tulee aika paljon soijakastikkeita, mutta tämä on mieto ja tosi koukuttavan makuinen pläjäys. Paistoin päälle vielä herkullisen kananmunan, se kruunasi aterian. Nuudelit on tosi muuntuvia, ja niiden kanssa voi yhdistellä lähes kaikkea mitä kaapista löytyy. Itse kuitenkin pysyn yleensä valmiissa resepteissä, jotta saisin mahdollisimman erilaisia nuudelikokemuksia enkä aina samanmakuisia, vaikka hyviä olisivatkin. Paistettujen nuudelien reseptejä löytyy pilvin pimein, varmaan myös niiden fanittajia.. Tulikin taas ikävä Thaimaan katunuudeleita..


3 rkl maapähkinäöljyä
2 pientä sipulia viipaloituna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
225 g paistettua porsaanlihaa suikaleina
1 iso punainen chili hienonnettuna
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
300 g riisinuudeleita liotettuna
1 rkl osterikastiketta
2 rkl vaaleaa soijakastiketta
2 rkl tummaa soijakastiketta
2 tomaattia lohkoina
kevätsipulia koristeluun

päälle paistettu kananmuna/syöjä

Kuumenna öljy wokissa ja paista sipulit kullanruskeiksi. Lisää valkosipuli ja sekoita hyvin. Lisää possu ja chili ja paista vielä 2 minuuttia. Sekoita vatkattu kananmuna hyvin joukkoon. Lisää sitten nuudelit ja sekoita koko ajan, kunnes ne ovat kuumia. Lisää osterikastike ja molemmat soijakastikkeet ja sekoita hyvin. Lisää vielä tomaattilohkot ja sekoita hyvin. Paista kananmunia annosten mukaan ja tarjoile nuudelien päällä. Koristele kevätsipulilla.


Thaimaan makumuistoja. Joskus vielä yritän tehdä tätä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti