perjantai 13. kesäkuuta 2014

Vietnamilainen kanacurry

Currylla jatketaan.. Nyt kokeilin Vietnamilaista kanacurrya, tämä oli mielestäni aika lailla miedon Intialaisen curryn makuista, koska tämä maustettiin curryjauheella. Maku oli mieto, mutta tästä löytyi kuitenkin mukavasti potkua! Keitetty kananliha on tosi mehukasta, sitä voisi käyttää useampiinkin ruokiin. Tuore korianteri toi mukavasti raikkautta, suosittelen. Käytin tähän tekemääni Thai-curryjauhetta, oli tosi hyvää.


600 g keitettyä kananlihaa paloina
3 rkl öljyä
3 pientä sipulia lohkoina
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
5 cm pätkä tuoretta inkivääriä hienonnettna
2 sitruunaruohon vartta pieneksi hienonnettuna
2 tl kuivattua chiliä
2 rkl curryjauhetta
2 tl ruokosokeria
1 tl suolaa
4 dl kookosmaitoa
1 dl kanalientä
1 tölkki bambunversoja huuhdeltuna
korianteria koristeluun

Kuumenna öljy wokissa ja kuullota sipulia, valkosipulia, inkivääriä ja sitruunaruohoa nopeasti. Lisää joukkoon chilit ja curryjauhe, kuullota vielä noin kolme minuuttia koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon kana, sokeri ja suola. Paista currya noin 15 minuuttia, hämmennä muutaman kerran, jotta mausteet sekoittuvat kunnolla.


Myös sipulin suuri määrä antaa ruualle Intialaista vaikutetta. Tuoksu on tässä vaiheessa hurmaava
Kaada joukkoon kookosmaito ja kanaliemi, kiehauta koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon bambunversot ja anna kiehua hiljaa vielä 5 minuuttia. Annostele, koristele korianterilla ja nauti riisin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti