keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Vihreä Thai kanacurry - Kaeng Khiaw-Waan kai -

Helsingissä käydessäni vierailin Vii-Voanissa ja se oli kyllä aikamoinen pikamatka Aasiaan. Löysin sieltä kaikki etsimäni ruokatarvikkeet ja vähän muutakin.. Kirjoitan niistä myöhemmin lisää, mutta tässä jo ensimakua, sillä tarjoilukulhot, thaimunakoiso ja palmusokeri ovat sieltä kotoisin. Tänään siis syötiin älyttömän hyvää vihreää currya, jonka tekeminen siirtyi ja siirtyi, koska en saanut thaimunakoisoja käsiini. Nyt oli mainio tilaisuus kokeilla tätä herkkua, tulen tekemään useamminkin. Maultaan tämä on mieto ja tosi koukuttavan makuinen, ei ollenkaan tulinen curry.  Taas vaihteeksi täydellisen makuinen Thairuoka.


½ dl kookoskermaa
4 rkl Spice up! -vihreää thaicurrytahnaa (ohjeen mukaan 2rkl, mutta se ei riittänyt alkuunkaan)
n.400 g kanaa ohueksi suikaloituna
4 dl kookosmaitoa
2½ rkl kalakastiketta
1 rkl palmusokeria (tai ruokosokeria)
5 thaimunakoisoa 4 osaan halkaistuna
7 kaffirlimetin lehteä puolitettuna
kourallinen thaibasilikan lehtiä koristeluun
1 pitkä punainen chili ohuina viipaleina koristeluun 

Laita kookoskerma wokkiin ja hauduta keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes kerma alkaa jakautua ja pinnalle kerääntyy öljyä. Lisää currytahna ja sekoita hyvin, kypsennä kunnes alkaa tuoksua. Lisää kana ja sekoita muutama minuutti. 
Lisää kookosmaito (jätä vähän koristelua varten), kalakastike ja palmusokeri ja hauduta keskilämmöllä 5 minuuttia. 
Lisää munakoisolohkot sekä kaffirlimen lehdet ja kypsennä vielä 5 minuuttia, kunnes ne ovat vähän pehmenneet. Siirrä tarjolle ja koristele lopulla kookosmaidolla. Sirottele päälle basilikan lehdet ja chiliviipaleet. Nautiskele!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti