4 rkl Spice up! -vihreää thaicurrytahnaa (ohjeen mukaan 2rkl, mutta se ei riittänyt alkuunkaan)
n.400 g kanaa ohueksi suikaloituna
4 dl kookosmaitoa
2½ rkl kalakastiketta
1 rkl palmusokeria (tai ruokosokeria)
5 thaimunakoisoa 4 osaan halkaistuna
7 kaffirlimetin lehteä puolitettuna
kourallinen thaibasilikan lehtiä koristeluun
1 pitkä punainen chili ohuina viipaleina koristeluun
Laita kookoskerma wokkiin ja hauduta keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes kerma alkaa jakautua ja pinnalle kerääntyy öljyä. Lisää currytahna ja sekoita hyvin, kypsennä kunnes alkaa tuoksua. Lisää kana ja sekoita muutama minuutti.
Lisää kookosmaito (jätä vähän koristelua varten), kalakastike ja palmusokeri ja hauduta keskilämmöllä 5 minuuttia.
Lisää munakoisolohkot sekä kaffirlimen lehdet ja kypsennä vielä 5 minuuttia, kunnes ne ovat vähän pehmenneet. Siirrä tarjolle ja koristele lopulla kookosmaidolla. Sirottele päälle basilikan lehdet ja chiliviipaleet. Nautiskele!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti