Tämä on lemppariruokaani, ehkä parasta mitä olen ikinä syönyt. Tähän ihastuin yllätys yllätys: Thaimaassa. Pähkinäinen, sopivan tulinen, maukas, makea, raikas ja hieman kirpeä curry mehevillä kanapaloilla, ei voi olla parempaa. Reissussa ollessani asetin itselleni vaatimuksen, opettelen tekemään yhtä hyvää panangia mitä siellä sain. Söin sitä 2 viikon loman aikana ainakin 4 kertaa. Eikä vaaraa kyllästymisestä.
Kotona aloin etsimään tähän sitä aitoa oikeaa reseptiä, ja useampaa kokeilinkin, mutta ei yhdelläkään kerralla tullut sitä oikeaa panangia. Sen piti olla punertavaa, ei keltaista. Sen piti olla makeaa ja aika paksua ja siinä piti olla vähän öljyä pinnalla. Lopulta päädyin soveltamaan useista ohjeista sellaisen version, joka täyttää kaikki kriteerini. Viimein kolmannella yrityskerralla onnistuin siinä, loihdin eteeni täydellisen panang curryn! Semmoisen, mitä Thaimaassa söin. Tämä on pakko jakaa eteenpäin muillekin, jotka etsivät sitä oikeaa reseptiä. Tämä on siis minun käsitykseni aidosta panang currysta. Tällaisena sitä Thaimaassa söin ja tällaisena sitä tästä eteenpäinkin syön. NAM SLURPSIS!
Ja mikä parasta.. tähän et tarvitse paljonkaan aineksia ja valmistus ei voisi helpompaa olla. Ei mitään syitä, ettet kokeilisi..
Ohje täydelliseen panang curryyn
400 g kanan rintafileitä n.½ cm paksuina lastuina
2 rkl öljyä
3/4 dl Spice up! Panang currytahnaa
3 rkl kuorittuja maapähinöitä paahdettuna ja morttelissa survottuna
5 kuivattua kaffirlimetin lehteä 2 osaan murennettuna
1 rkl ruokosokeria
1½ rkl kalakastiketta
3 dl kookosmaitoa
½ pitkä punainen chili viistosti leikattuna koristeluun
Tässä kaikki mitä tarvitset.
Sekoita currytahna sekä paahdetut ja murskatut maapähkinät yhdeksi tahnaksi. Kuumenna öljy wokissa ja lisää siihen currytahna-pähkinäseos. Sekoita tahna kunnolla öljyn joukkoon ja paista kunnes tuoksuu.
Lisää kaffirlimetin lehdet ja sekoita hyvin
Laita pannulle 1/3 kookosmaidosta ja sekoita huolellisesti
Keitä hiljalleen muutama minuutti, kunnes rasva nousee pinnalle. Sekoita välillä
Seuraavaksi pannulle kana.
Sekoita kunnolla ja anna kanan saada vähän väriä
Lisää loput kookosmaidosta ja sekoita huolellisesti
Sitten perässä kalakastike..
.. ja sokeri
Sekoita ja keittele miedolla lämmöllä, kunnes kastike paksuntuu ja määrä pienenee. Tässä vaiheessa rasva nousee pintaan. Makustele ja nautiskele salaa jo muiden tietämättä..
Laita tarjolle ja koristele chiliviipaleilla. Nautiskele maailman parhaasta ruuasta. Tarjoa jasmiiniriisin kanssa.
Tältä näytti Thaimaassa tarjoiltu panang curry.
Tää on jotain aivan uskomattoman hyvää!! Olen tehnyt tätä jo yli 10 kertaa. Niin se vaan on, ettei näihin ruokiin ikinä kylläsy!
VastaaPoistaKiitos!
VastaaPoistaTähän ei todellakaan voi kyllästyä :P
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaKYLLÄ! KIITOS RESEPTISTÄ, TOIMII!!
VastaaPoistaKiitos, mukava kuulla että muutkin tykkää tästä :)
PoistaKiitos, mukava kuulla että muutkin tykkää tästä :)
PoistaLöysin jääkaapista tätä tahnaa ja päätin kokeilla. Ihan miettömän hyvää ja helppoa. Nyt vain harmittaa kun en muista että mistä tuon Panang tahnat olin ostanut. Saako sitä ihan S- ja K-kaupoista ?
VastaaPoistaMahtavaa jos maistuu. Tuota panang tahnaa löytyy ainakin isommista marketeista (prisma ja citymarket) Pienemmistäkin voi katsoa mutta yleensä niissä on vain punaista ja vihreää currytahnaa ja ehkä inkivääritahnaa. Jos menekki on vähän isompi, suosittelen ostamaan jostain etnisestä kaupasta vähän isomman purkin, AroyD on ainakin hyvä merkki. Sitä käytän nykyään itse. :)
PoistaTein tätä Vegetarian Butcherin feikkikanan kanssa, toimii! Kiitos maukkaasta ja selkeästä ohjeesta. Piti aiheesta tehdä juttu omaankin blogiin... ;) http://www.dairytales.fi/keittiokikkailut-taydellinen-panang-curry-huijauskanalla/
VastaaPoistaMahtavaa, näihinhän voi yleensä lisätä just haluamaansa protriinia :) Hyvä kun maistui
PoistaOnko mitat varmasti oikein tuon tahnan suhteen? Tuli ihan sietämättömän suolaista, vaikka normaalisti käytän aika reippaasti suolaa muissakin ruoissa..
VastaaPoistaEn tiedä mikä omassa kokkauksessa meni pieleen, mutta ruoka oli uskomattoman tulista ja suolaista. Annan vielä toisen mahdollisuuden ja ensi kerralla laitan tahnaa puolet ja maistan.
PoistaTulee vielä parempaa kun ostaa etnisestä ruokakaupasta takuuvarmasti thaimaalaista currytahnaa jä käyttää sitä. Mae Ploy ja Cock Brand on hyviä, mä käytän niitä.
VastaaPoistaSanoisin että kalakastikkeen mitat on runsaasti yläkanttiin. Aivan törkeän suolasta tulee... Maks puol rkl tai sitten toi 1 1/2 pitäis olla teelusikallisia. Muuten tosi jees! Toimii ilman pähkinääkin (vaimo allerginen)
VastaaPoistaTättä pitää kokeilla. Ja pieni vinkki testattavaksi: pyöritele kanasuikaleet ensin maissitärkkelyksessä (2-3rkl/400g) ja paistaa öljyssä ennen kastikkeen tekoa ja siirtää syrjään odottamaan. Kun kastike valmis lisää kanat sekaan.
VastaaPoistaHyvää oli! Tämmönen kokemattomampikin kokkailija onnistu!! :D
VastaaPoistaAivan taivaallisen hyvää! Muutaman kerran tätä jo kokkaillu eikä kyllästy. Viimeksi kokeilin tehdä tätä kasvisversiona soijasuikaleista, ja todella hyvää tuli siitäkin. Muuten samalla ohjeella, mutta kanantilalla suolavedessä keitetty soija. Suosittelen molempia versioita. :)
VastaaPoistaTäytyipä tulla lisäämään omat kiitokset mainiosta reseptistä! Olen tätä nyt jo viitisen kertaa kokkaillut eikä kyllästy. Kerran kokeilin myös tehdä soijasuijakaleista ja maukasta tuli siitäkin, sopii siis myös vege reseptiksi!
VastaaPoista3/4 dl Spice up! Panang currytahnaa on ihan liikaa, tulee hyvin suolaista. Purkki neuvoo laittamaan 2 rkl 4 dl kookosmaitoa kohden, eli ehkä 2 rkl olisi hyvä tähänkin ohjeeseen.
VastaaPoistaSamaa mieltä yllä olevan kanssa...harmittaa että laitoin niin paljon currytahnaa, kun järki sanoo,että on IHAN liikaa. Kamalan tulista! Hitsit. Miten kukaan muu ei kommentoinut?? Meni lauantain dinneri pilalle, eikä oikein uponnut lapsille heh, vaikka niin thaikkuruoasta tykkkäävät. Vielä päälle chiliä???!!! Omg. Harmillisesti ohje tulee kärkeen, kun hakee ko ruokaa.... 😕
VastaaPoistaTein muuten ohjeen mukaan mutta Panang-currytahnaa ei löytynyt koko kaupungista, ja thaimarketin omistaja suositteli korvaajaksi punaista thai currytahnaa. Hyvää se näinkin on mutta kokeilen vielä joskus oikealla panang-tahnalla.
VastaaPoistaReseptin mukaan ja aivan täydellistä! Tehty nyt jo noin kymmenen kertaa. 5/5 vaikkei maistu salami
VastaaPoistaOlen nyt kokeillut tätä reseptia kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla joku menee pieleen. Kun on lisätty 1/3 kookosmaidosta, currytahnaseos vain imee kaiken kookosmaidon, eikä seos muutu kastikkeeksi vaan pysyy tahnaklimppeinä. Rasvakaan ei nouse pintaan. Lopputulos on myöskin aivan sietämättömän suolainen. Mitäköhän pitäisi tehdä toisin?
VastaaPoistaSamoja kmmentteja kuin monilla. Suolaisuus lyö yli ja osalla ruokailijoista myös chilin määrä. Toisaalta makeutta ei mielestäni olltu tarpeeksi. Rasva ei noussut pinnalle missään vaiheessa. Johtuuko riittämättömästä lämpötilasta?
VastaaPoistaHyvä resepti. Mielenkiintoista olisi tietää että onko kukaan koskaan syönyt Thaimaassa panang kanaa missä on maapähkinää🤔. Itselleni ei ole koskaan tullut tällaista eteen.
VastaaPoistaEi missään nimessä 3/4 dl panang tahnaa
VastaaPoista:-D 2tl-1rkl on tarpeeksi.
Tehnyt jo kymmeniä kertoja, käytän siitä tahnapurkista noin 2/3 ja ei oo liian suolanen tai tulinen. Ihme länkyttäjiä :D paras panang curry resepti tähän mennessä!
VastaaPoistaTodella hyvää! Taas uusi erä tulossa.
VastaaPoistaItse laitan panang currytahnaa 2 rl, kalakastiketta 1 rl ja ruokosokeria kukkurallinen rl niin tulee hyvää, muuten ohjeen mukaan
VastaaPoistaKommenttien ja oman kokemuksen perusteella reseptin alkuperäinen kirjoittaja käyttää eri Panang-tahnaa kuin tänä päivänä saatavana oleva Spice Upin purkki. Ohjeen mukaan tähän pitäisi laittaa 2(!) kokonaista 100g purkillista ja heti epäilin vikaa. Suosittelisin tarkistamaan mittasuhteet ja määrät.
VastaaPoistaToimii myös 2024. Ihan pirun hyvää! Ja täysin alkuperäisen ohjeen mukaan.
VastaaPoistaAi että, aivan ihanaa! Hyvin kelpasi Prisman leipomon tuore kaurasämpylä kastikkeiden kaapimiseen. Tosi hyvä ohje!
VastaaPoistaTänään tuli todistettua se, että panang currytahna purkeissa on isoja eroja. Viime purkki oli tosi voimakas ja tänään avattu uusi purkki oli todella mieto. Käytän aina samaa Spice up panang currytahnaa. Jatkossa maistan aina ensin, kuinka voimakas curry on ja päätän sitten minkä verran laitan sitä.
VastaaPoista