sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Eteläistä kanacurrya - Gaeng Kolae -

Tässä tulee aivan äärimmäisen herkullinen Thai-curry. Siinä maistuu mukavasti paahtunut chili ja maussa on mukana makeaa, suolaista, hapanta, tulista.. kaikkea mitä hyvältä currylta voi odottaa. Tätä söin ensimmäistä kertaa Koh Rokin saarella Thaimaassa sinne järjestetyn snorklausretken yhteydessä ja haaveilin voivani tehdä sitä joskus itse. Nyt kun huomasin Tyyikkäitä thaiherkkuja hetkessä- kirjasta ohjeen tähän, en voinut olla kokeilematta. Varsinkin kun eilisestä ruuasta jäi jääkaappiin vielä käyttämättömiä kanansiipiä, oli tässä oiva tilaisuus käyttää ne, kun ohjeessa on käytetty kokonainen kana osiin pilkottuna. Ohjeessa neuvotaan tekemään tähän ruokaan yksinkertainen currytahna, se todella kannattaa. Chili paahtui pannulla herkulliseksi ja antoi tälle myös houkuttelevan oranssin värin.


Currytahnaan

5 suurta kuivattua, siemenistä puhdistettua punaista chiliä, joita on liotettu lämpimässä vedessä 5 minuuttia
½ tl suolaa
1 tl karkeasti pilkottua sitruunaruohoa
½ tl korianterinsiemeniä
½ tl juustokuminaa
1 tl katkaraputahnaa

Valmista currytahna laittamalla kaikki ainekset mortteliin ja survo ne yhteen. Osa chileistä jää vähän isommiksi, se ei haittaa.


Katkaraputahna haisee tyrmäävälle, mutta tekee curryihin mukavaa makua. Sitä käytetään oikeastaan vain currytahnoihin. Ostin tämän thaimaasta.


4 rkl öljyä
2 suurta valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 kana (1,3- 1,8kg) nahkoineen ja luineen, karkeasti 10-12 osaan pilkottuna
4,5 dl kookoskermaa
5 dl kanalientä
4 rkl kalakastiketta
2 rkl (ruoko)sokeria
2 rkl limettimehua
koristeeksi pieniä punaisia chilejä viipaloituna

- Kuumenna öljy wokissa. Paista valkosipuli kullanruskeaksi. Lisää kana ja paista kullanruskeaksi. Nosta kana öljystä ja siirrä sivuun.
- Lisää pannulle äsken valmistamasi tahna. Hämmentele, kunnes tahna alkaa sekoittua öljyyn. Anna paahtua hetken ajan. Lisää puolet kookoskermasta ja hämmennä hyvin, lisää ruskistettu kana ja hämmennä perusteellisesti. Lisää loppu kookoskerma ja sekoita, lisää kanaliemi ja kalakastike ja sekoita, lisää sokeri ja limettimehu ja sekoita hyvin. Kuumenna neste kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.

Kaada kulhoon ja koristele chilillä. Nautiskele riisin kanssa. Kastike imeytyy mukavasti riisiin, ja sitä voisi syödä aivan loputtomiin..


Tämä kuva on Koh Rokin saarelta. Ensimmäisessä astiassa riisin jälkeen on tätä samaa currya. Näyttää aivan samalta.. ja maistuu

5 kommenttia:

  1. Löysin nyt vasta blogiisi. Aivan huikeita reseptejä! Näistä menee niin moni kokeiluun. Jään ehdottomasti seuraajaksi! :)

    VastaaPoista
  2. Laitahan mahdolliseksi lukijaksi liittyminen koska liityn mielelläni :) muuten ei muista käydä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, nyt pitäisi liittymisen olla mahollista, tervetuloa blogiini! Liityin myös ruokasurffausta -blogiin :)

      Poista
  3. Kiitos kommenteista! :) Aasialainen ruoka on vaan niin huippua, että aina pyörii mielessä jo seuraava "pakko kokeilla" ruoka.
    Olen vielä aloittelija tässä blogihommassa mutta kyllä yritän laittaa ;)

    VastaaPoista
  4. Niin ja sinun blogista löytyi heti ensikättelyssä useita testattavia, hyvältä näyttää. :)

    VastaaPoista