lauantai 21. kesäkuuta 2014

Tom yam keitto

Tämä keitto on pyörinyt mielessä jo pitemmän aikaa, nyt jääkaapissa oli grillauksesta ylijääneitä kananfileitä, joten ajattelin siivuttaa ne ja tehdä herkullisen keiton. Tämä on ensimmäinen tekemäni tom yam ja siitä löytyy sekä kanaa että katkarapua, myös nuudeleita joita ei käsittääkseni aitoon tom yamiin kuulu. Halusin tästä vähän ruokaisamman, joten nuudelit olivat oikein hyvä lisä. Käytin lasi- eli mungpapuvermisellejä. Liemestä tuli tosi maistuvaa ja täyteläistä, kirpeää, tulista ja aavistuksen makeaa. Laitoin tähän thai chilitahnaa, se teki tälle houkuttelevan värin ja maun. Ihan huippua!


2 annosta

6 dl kanalientä
1 sitruunaruohon varsi 4 osaan leikattuna ja kevyesti murskattuna
4 kaffirlimetin lehteä puolitettuna
n. 1½ rkl thai chilitahnaa
pari isoa mustasientä liotettuna ja suikaloituna
½ dl pieniä katkarapuja
grillattua kanaa suikaloituna
n. 50 g lasinuudeleita liotettuna ja kylmällä vedellä huuhdeltuna
2 rkl kalakastiketta
1 rkl limettimehua
1 tl ruokosokeria

Kiehauta kanaliemi ja lisää sitruunaruoho, kaffirlimen lehdet, chilitahna ja sienet ja kuumenna uudestaan kiehuvaksi. Lisää katkaravut, kalakastike, limettimehu ja sokeri ja keitä pieni hetki. Ota pois liedeltä. Jaa nuudelit kulhoihin ja kaada keitto niiden päälle. Lisää pinnalle kanasuikaleita ja anna niiden lämmetä hetken ajan. Nautiskele lämmittävästä ruuasta.


2 kommenttia: