Kesäkääryleet sopivat hyvin pikkunaposteltaviksi dipin kanssa tai vaikkapa salaatiksi ruuan kanssa. Katselin netistä useita ohjeita ja totesin, että näihinhän voi laittaa sisälle mitä lystää (tai sattuu löytymään). En ole maistellut näitä ennen, mutta monesti olen meinannut kokeilla. Kannatti. Näiden tekeminen on aikaavievää pikkunäpertelyä, mutta lopputulos on herkullinen: raikkaita kasviksia kätevässä muodossa dipattavaksi. Nami
Tarvitset:
Riisipaperiarkkeja
Rapeaa salaattia
Sulatettuja katkarapuja
Liotettuja riisivermisellejä
Lisäksi esimerkiksi näitä kasviksia:
Porkkanaa
Kurkkua
Kevätsipulia
Varsiselleriä
Thai (tai jotain muuta) basilikaa
Korianteria
Ja ohjeet kuvallisena
Tee kaikista kasviksista salaattia ja yrttejä lukuunottamatta ohuita tikkuja. Revi salaatti sopivan kokoisiksi paloiksi ja pieni yrttejä vähän.
Liota riisipaperia hetken ajan vedessä, kunnes se hieman pehmenee. Jos liotat liian pitkään siitä tulee limaista ja vaikeasti käsiteltävää. Kokeilemalla tiedät
Asettele riisipaperille pari katkarapua
Lisää salaatti katkarapujen päälle
Sitten porkkana
Seuraavana kurkku
Kevätsipulin ja sellerin vuoro
Vähäsen vielä yrttejä
Ja lopuksi reilummin nuudeleita. Kääri rulla napakaksi parhaaksi näkemälläsi tavalla (tässä en ala neuvomaan ;) ja asettele tarjolle. Älä laita rullia kiini toisiinsa, ne tarttuvat helposti.
Dippi:
½ dl vettä
1 rkl vaaleaa soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
1 tl riisiviinietikkaa
3 valkosipulinkynttä murskattuna
1 pieni chili hienonnettuna
1 tl sitruunamehua
1 tl sokeria
Sekoita dipin ainekset keskenään ja anna tekeytyä hetken jääkaapissa
Nämä ovat olleet mulla todo-listalla vaikka kuinka kauan! Sain Kuala Lumpurissa aivan taivaallisia näitä ankalla.
VastaaPoistaEikun kokeilemaan. Muistelet mitähän kaikkea niissä mahtoi olla ja sovellat saatavilla oleviin aineksiin. Odotan innolla lopputulosta :)
Poista