80 g maapähkinöitä
2 kuivattua pitkää chiliä
450 g broilerin rintafilettä
3 rkl maapähkinäöljyä
3 valkosipulinkynttä
2 cm pätkä inkivääriä
2 rkl kanalientä
1 rkl tummaa soijakastiketta
2 tl sokeria
2 tl valkoista viinietikkaa tai omenaviinietikkaa
1 tl suolaa
2 tl seesamiöljyä
Paahda maapähkinöitä wokissa ilman öljyä, kunnes ne alkavat vähän ruskistua. Siirrä pois pannulta.
Halkaise chilipalot. Leikkaa kana reiluhkoiksi kuutioiksi. Hienonna valkosipuli ja inkivääri.
Kuumenna maapähkinäöljy wokissa todella kuumaksi ja paista chiliä pari sekuntia.
Lisää kanakuutiot ja maapähkinät ja paista noin minuutti. Kaada seos lävikköön ja anna valua.
Sekoita pienessä kulhossa kanaliemi, soijakastike, sokeri, etikka ja suola.
Lisää kastikeseos sekä inkivääri ja valkosipuli wokkiin. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna sen jälkeen lämpöä.
Lisää kana ja pähkinät wokkiin ja paista yhdessä noin 4 minuuttia, kunnes liha on täysin kypsää. Lisää lopuksi seesamiöljy. Sekoita hyvin ja tarjoa heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti