maanantai 14. heinäkuuta 2014

Broilerininrintaa maapähkinöiden kera


Tämä oli ensimmäisiä kiinalaisia ruokia, mitä tein. Ja siitä onkin alkanut innostukseni itämaisiin ruokiin. Tässä lähiaikoina olen tehnyt voimakkaampia ja makumaailmaltaan erilaisia ruokia, kuin ennen ja nyt teki mieli palata sinne, mistä innostus tulikaan. Ja kyllä kannatti! Kiinalainen ruoka on melko mietoa, mutta ÄLYTTÖMÄN hyvää! Eikä ihme, että ihastuin tähän ruokalajiin heti ensinäkemältä, mehukasta kanaa ja maapähkinöitä. Muuta ei tarvita. Pikku tujaus chiliä korostaa ruuan makua. Tästä ei voi olla tykkäämättä. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.

80 g maapähkinöitä
2 kuivattua pitkää chiliä
450 g broilerin rintafilettä
3 rkl maapähkinäöljyä
3 valkosipulinkynttä
2 cm pätkä inkivääriä
2 rkl kanalientä
1 rkl tummaa soijakastiketta
2 tl sokeria
2 tl valkoista viinietikkaa tai omenaviinietikkaa
1 tl suolaa
2 tl seesamiöljyä




Paahda maapähkinöitä wokissa ilman öljyä, kunnes ne alkavat vähän ruskistua. Siirrä pois pannulta.
Halkaise chilipalot. Leikkaa kana reiluhkoiksi kuutioiksi. Hienonna valkosipuli ja inkivääri.








Kuumenna maapähkinäöljy wokissa todella kuumaksi ja paista chiliä pari sekuntia.












Lisää kanakuutiot ja maapähkinät ja paista noin minuutti. Kaada seos lävikköön ja anna valua.












Sekoita pienessä kulhossa kanaliemi, soijakastike, sokeri, etikka ja suola.













Lisää kastikeseos sekä inkivääri ja valkosipuli wokkiin. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna sen jälkeen lämpöä.











Lisää kana ja pähkinät wokkiin ja paista yhdessä noin 4 minuuttia, kunnes liha on täysin kypsää. Lisää lopuksi seesamiöljy. Sekoita hyvin ja tarjoa heti.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti