sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Thaimaalainen täytetty omeletti -Kai Yat Sai -

Thaimaassa söin aamupalaksi tosi hyvää täytettyä omelettia. Tässä oma versioni tästä melko tuhdista aamiaisesta. Täytteeseen laitoin aika paljon eri aineksia, voit vaihdella niitä tai jättää osan pois. Paistamisessa tärkeää on, että pannu on kuuma myös reunoilta, ennen kuin lisäät vatkatun kananmunan siihen. Muuten pohjasta tulee paksu ja reunat jäävät liian pieniksi. Grillin sivupoltin ei ole tähän paras mahdollinen valmistusväline.


2 Annosta

Öljyä
100 g paksuja kuivattuja riisivermisellejä liotettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
50 g porsaan jauhelihaa
1 kevätsipuli tai pieni sipuli hienonnettuna
1 iso mustasieni liotettuna ja suikaleina
2 kaffirlimetin lehteä suikaleina
1 tomaatti pieninä kuutioina
½ paprika suikaleina
1 pieni thaichili hienonnettuna
1½ rkl kalakastiketta
1 rkl vaaleaa soijakastiketta
1 tl sitruuna- tai limetinmehua
1 tl ruskeaa sokeria
ripaus jauhettua mustapippuria

4 kananmunaa
öljyä

Koristeeksi
2 rkl murskattuja maapähkinöitä
½ nippu korianteria

Kuumenna öljy ja paista valkosipulia, kunnes se tuoksuu. Lisää jauheliha ja sekoita hyvin. Lisää loput täytteen ainekset perätysten kokoajan sekoittaen ja tarkista maku. Siirrä sivuun

Vatkaa 2 kananmunaa ensimmäistä omelettia varten. Kuumenna öljy wokissa ja kääntele wokkia niin, että öljy peittää sen sisäpinnan kauttaaltaan. Kaada munat wokkiin ja kääntele sitä niin, että kananmuna leviää tasaisesti sisäpinnalle mahdollisimman suureksi kiekoksi. Kun kananmuna on kypsää, kaada puolet täytteestä (tai sen verran kun mahtuu) kananmunan keskelle. Käännä omeletin reunat keskelle niin, että saat aikaan nelikulmaisen nyytin. Paista vielä hetki ja nosta varovasti tarjolle niin, että saumapuoli tulee alaspäin. Tee toinen omeletti samoin. Viillä vielä ristiviilto omeletin keskelle. Koristele runsaalla korianterilla ja pähkinämurskalla. Nauti!

Tämä aamiainen nautittiin Thaimaassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti