2 Annosta
Öljyä
100 g paksuja kuivattuja riisivermisellejä liotettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
50 g porsaan jauhelihaa
1 kevätsipuli tai pieni sipuli hienonnettuna
1 iso mustasieni liotettuna ja suikaleina
2 kaffirlimetin lehteä suikaleina
1 tomaatti pieninä kuutioina
½ paprika suikaleina
1 pieni thaichili hienonnettuna
1½ rkl kalakastiketta
1 rkl vaaleaa soijakastiketta
1 tl sitruuna- tai limetinmehua
1 tl ruskeaa sokeria
ripaus jauhettua mustapippuria
4 kananmunaa
öljyä
Koristeeksi
2 rkl murskattuja maapähkinöitä
½ nippu korianteria
Kuumenna öljy ja paista valkosipulia, kunnes se tuoksuu. Lisää jauheliha ja sekoita hyvin. Lisää loput täytteen ainekset perätysten kokoajan sekoittaen ja tarkista maku. Siirrä sivuun
Vatkaa 2 kananmunaa ensimmäistä omelettia varten. Kuumenna öljy wokissa ja kääntele wokkia niin, että öljy peittää sen sisäpinnan kauttaaltaan. Kaada munat wokkiin ja kääntele sitä niin, että kananmuna leviää tasaisesti sisäpinnalle mahdollisimman suureksi kiekoksi. Kun kananmuna on kypsää, kaada puolet täytteestä (tai sen verran kun mahtuu) kananmunan keskelle. Käännä omeletin reunat keskelle niin, että saat aikaan nelikulmaisen nyytin. Paista vielä hetki ja nosta varovasti tarjolle niin, että saumapuoli tulee alaspäin. Tee toinen omeletti samoin. Viillä vielä ristiviilto omeletin keskelle. Koristele runsaalla korianterilla ja pähkinämurskalla. Nauti!
Tämä aamiainen nautittiin Thaimaassa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti