Tämä oli tosi raikasta kesäruokaa: paljon tuoreita vihanneksia ja herkullista kanaa nuudeleiden kera. Pöytämausteena toimi soijakastike. Yksinkertainen on hyvää, tämä ruoka sen todisti. Nami
Marinadi
2 tl vaaleaa soijakastiketta
½ tl riisiviinietikkaa
2 suurta valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
½ tl sokeria
1 kevätsipuli viipaloituna
450g kanan rintafileitä suikaloituna
Tarpeen mukaan ohuita litteitä riisinuudeleita
2 isoa kuivattua mustasientä
Maapähkinäöljyä
2 pientä porkkanaa tikkumaisina paloina
1 punainen paprika tikkumaisina paloina
1 keskikokoinen sipuli viipaleina
1 pieni kesäkurpitsa tikkumaisina paloina
1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä koristeluun
Laita marinadin ainekset kulhoon ja sekoita. Lisää kanasuikaleet ja anna marinoitua tunnin ajan. Laita nuudelit lämpimään veteen ja liota melkein pehmeiksi. Liota myös sienet lämpimässä vedessä pehmeiksi. Suikaloi ne.
Kuumenna ½ rkl öljyä ja paista vihannekset pureskeltavan kypsiksi. Ota pois pannulta. Kuumenna lisää öljyä ja paista valutetut nuudelit pureskeltavan kypsiksi. Siirrä tarjoiluastiaan. Kuumenna vielä hieman öljyä ja paista kanasuikaleet kypsiksi. Lisää kasvikset ja sekoita hetki. Laita seos nuudelien päälle ja koristele seesaminsiemenillä. Nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti