Currytahnaan
½ tl suolaa
1 tl karkeasti pilkottua sitruunaruohoa
½ tl korianterinsiemeniä
½ tl juustokuminaa
1 tl katkaraputahnaa
Valmista currytahna laittamalla kaikki ainekset mortteliin ja survo ne yhteen. Osa chileistä jää vähän isommiksi, se ei haittaa.
Katkaraputahna haisee tyrmäävälle, mutta tekee curryihin mukavaa makua. Sitä käytetään oikeastaan vain currytahnoihin. Ostin tämän thaimaasta. |
4 rkl öljyä
2 suurta valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 kana (1,3- 1,8kg) nahkoineen ja luineen, karkeasti 10-12 osaan pilkottuna
4,5 dl kookoskermaa
5 dl kanalientä
4 rkl kalakastiketta
2 rkl (ruoko)sokeria
2 rkl limettimehua
koristeeksi pieniä punaisia chilejä viipaloituna
- Kuumenna öljy wokissa. Paista valkosipuli kullanruskeaksi. Lisää kana ja paista kullanruskeaksi. Nosta kana öljystä ja siirrä sivuun.
- Lisää pannulle äsken valmistamasi tahna. Hämmentele, kunnes tahna alkaa sekoittua öljyyn. Anna paahtua hetken ajan. Lisää puolet kookoskermasta ja hämmennä hyvin, lisää ruskistettu kana ja hämmennä perusteellisesti. Lisää loppu kookoskerma ja sekoita, lisää kanaliemi ja kalakastike ja sekoita, lisää sokeri ja limettimehu ja sekoita hyvin. Kuumenna neste kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.
Kaada kulhoon ja koristele chilillä. Nautiskele riisin kanssa. Kastike imeytyy mukavasti riisiin, ja sitä voisi syödä aivan loputtomiin..
Tämä kuva on Koh Rokin saarelta. Ensimmäisessä astiassa riisin jälkeen on tätä samaa currya. Näyttää aivan samalta.. ja maistuu |