lauantai 3. tammikuuta 2015

Kiinalainen grillipossu - Char Siu-


Vaihteeksi taas sormiruokaa. Tykkään tosi paljon kiinalaisista ohukaisista erilaisilla täytteillä. Tänään tein kiinalaista grillipossua, joka tarjoillaan riisipedillä. Lisäsin siihen vielä nämä ohukaiset, jotta syömisen voisi hoitaa ilman välineitä. Vähän riisiä, yön yli marinoitua ja tahmeaksi paistettua lihaa, kastiketta ja raikastukseksi kurkkua kääräistynä rullalle. NAM

Kastikkeen sävelsin itse, koska en tyytynyt pelkkään hoisin kastikkeeseen. Ohukaisia olen tehnyt ennenkin, joten ohje niihin löytyy tästä.

Kastike

2 rkl hoisin kastiketta
1 rkl soijakastiketta
1 rkl makeaa soijakastiketta
½ rkl sokeria
1 tl riisiviinietikkaa
pari tippaa sriracha chilikastiketta

Sekoita kastikkeen ainekset ja laita kylmään odottamaan ruuan valmistumista



Kiinalainen grilliporsas

n.500g porsaan sisäfileetä
4 rkl hoisin kastiketta
2 rkl ruskeaa sokeria, esim ruoko- tai fariinisokeria
2 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 cm pala inkivääriä raastettuna

Laita liha uudelleensuljettavaan pakastepussiin. Sekoita loput ainekset yhteen ja lisää marinadi pussiin porsaan päälle. Sulje pussi puristaen mahdollisimman paljon ilmaa pois. Marinoi jääkaapissa 8 tuntia tai yön yli.

Lämmitä uuni 225 asteeseen ja aseta pohjalle uunivuoka, jossa on noin 1cm verran vettä. Ota porsaanfilee marinadista ja asettele ritilälle uunivuuan päälle. Voitele lihaa reilusti marinadilla ja paista 15 minuutin ajan. Itse voitelin lihan useamman kerran paiston aikana.

Laske sitten uunin lämpötila 180 asteeseen ja voitele liha marinadilla vielä kerran. Paista vielä 15 minuuttia, kunnes liha on pinnalta tummanruskeaa ja tahmeaa.

Ota pois uunista ja peitä foliolla 10 minuutiksi. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa kiinalaisten ohukaisten, kastikkeen, kurkkutikkujen ja riisin kera.

3 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta, tais viiä kielenki mennessään :P

    VastaaPoista
  2. No joo, kupit tyhjeni aika äkkiä. :P

    VastaaPoista
  3. Tutun näköinen layout blogissa. Great minds think alike. Ja hyvä char siu.

    VastaaPoista