lauantai 22. marraskuuta 2014

Intialainen kanacurry - Murgh Ka Salan -

Aina kun haluan jotain helppoa ja täyteläistä ruokaa, valitsen tämän intialaisen curryn. Tämä on tosi pehmeän makuinen ja melko mieto, mutta kuitenkin mausteinen curry. Tein tämän kokonaan ilman kannen alla hauduttelua, koska halusin tästä paksumpaa.


4 rkl gheetä tai ruokaöljyä
4 neilikkaa
5 kardemumman siemenet
1 kanelitanko
3 tähtianista
n.7 currylehteä
1 sipuli silputtuna
5 cm inkivääriä murskattuna
4 valkosipulinkynttä murskattuna
4 rkl currytahnaa (käytin Rajah tikka-currytahnaa)
1 tl kurkumaa
1 tl viismaustetta
400-500 g kanaa reiluina kuutioina
400 g paloiteltuja säilyketomaatteja tai tomaattimurskaa
2 dl kookoskermaa
suolaa maun mukaan

Kuumenna rasva kattilassa ja paista neilikkaa, kardemummaa, kanelia, tähtianista ja currylehtiä, kunnes neilikat turpoavat ja lehdet ovat hieman ruskistuneita. Lisää sipuli, inkivääri ja valkosipuli ja paista, kunnes sipuli ruskistuu. Lisää currytahna, kurkuma ja viismauste ja paista. Lisää kana ja sekoita, ruskista palat kokonaan ja peitä kannella ja kypsennä. Lisää tomaatti ja kookoskerma ja sekoita hyvin. Anna kiehua hieman kokoon ja tarkista suola.

Tarjoa basmatiriisin ja raitakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti