sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Thaimaalainen kookos-kanakeitto - Tom Kha Gai -



Tähän keittoon ihastuin Thaimaassa ollessani ja olen tehnyt tätä useampaan otteeseen reissun jälkeen. Keitto on miedon aromattinen, jossa herkullinen liemi on pääossa. Sattumina tässä on tavallisesti kanaa, sieniä, sipulia ja tomaatteja. Älyttömän hyvää!

Olen tehnyt tätä tämän ohjeen mukaan hieman muunnellen

2 nälkäiselle

4 dl kookosmaitoa
2 sitruunaruohon vartta parin sentin pätkinä, hieman murskattuna
pari senttiä pitkä pätkä inkivääriä ohuina lastuina (käytä galangajuurta jos löydät)
6 kaffirlimetin lehteä
3 salottisipulia tai 1 keskikokoinen sipuli lohkoina
2 broilerin rintafileetä ohuina lastuina
2½ rkl kalakastiketta
1 tl palmusokeria tai ruokosokeria
n. 1dl kanalientä
kourallinen miniluumutomaatteja tai 2 tomaattia lohkoina
200 g sieniä, käytin tällä kertaa olkisieniä, herkkusienet käyvät myös oikein hyvin


Kuumenna kattilassa kookosmaito, sitruunaruoho, inkivääri, kaffirlimetin lehdet ja sipulit. Kun kiehuu, lisää kana, kalakastike ja palmusokeri, keitä hiljalleen n. 5 minuuttia, kunnes kana on kypsää.
Lisää kanaliemi, jotta liemestä tulee sopivan ohutta. Lisää tomaatit ja sienet ja keitä vielä hetken ajan. Maistele ja lisää tarvittaessa kalakastiketta. Voit myös lisätä hieman sitruuna-, tai limemehua.
Tarjoa kuumana.

Ps. sitruunaruohoja, limelehtiä ja inkivääriä ei ole tarkoits syödä, vaan ne nostellaan sivuun syödessä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti