torstai 9. lokakuuta 2014

Kuai Tiao Rat Na


Tämän reseptin sain Thaimaalaiselta luokkakaveriltani. Ostin ruokaa varten leveitä kolmion mallisia riisinuudeleita, jotka olivat minulle ihan uusi juttu. Ihan hyvin tähän sopivat myös tavalliset leveät riisinuudelit. Kastike oli maultaan AIVAN täydellistä, ei kuitenkaan ollenkaan tulista. Kokonaisuus oli jotain aivan käsittämättömän hyvää..

300 g leveitä riisinuudeleita
ruokaöljyä
2 rkl soijakastiketta
250 g possua tai kanaa ohueksi suikaloituna
3 rkl maizenaa
n. 200g kasviksia (tässä parsakaalia, porkkanaa ja kanttarelleja) reiluina suupaloina
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl mustapapukastiketta
6 dl kanalientä
1 rkl kalakastiketta
1 rkl osterikastiketta
2 tl sokeria
ripaus valkopippuria

Liota riisinuudeleita lämpöisessä vedessä ainakin 20 minuuttia. Keitä niitä sen jälkeen minuutin ajan, kunnes ne ovat syöntikypsiä. (minun nuudelini rullautuivat keittämisen aikana) Huuhele kylmällä vedellä ja siirrä sivuun.

Sekoita lihan joukkoon 1 rkl maizenaa ja 1 rkl soijakastiketta ja marinoi jääkaapissa valmisteluiden ajan.

Sekoita nuudeleiden joukkoon 1 rkl öljyä ja loppu soijakastike (1 rkl). Paista wokissa, kunnes niihin tulee hieman väriä. Siirrä sivuun odottamaan ja pidä lämpimänä.

Kuumenna 2 rkl öljyä wokissa ja paista valkosipulia hetken ajan. Lisää sitten mustapapukastike ja paista kunnes ne ovat kunnolla sekaisin.

Lisää liha ja paista, kunnes kypsää.

Lisää 3/4 kanaliemestä ja kiehauta. Lisää kasvikset, kalakastike, osterikastike, sokeri ja valkopippuri. Keitä, kunnes kasvikset hiukan pehmenevät.

Sekoita loppu maizena jäljellä olevaan kanaliemeen ja lisää wokkiin. Kiehauta ja ota pannu liedeltä.

Annostele nuudelit lautaselle. Lisää päälle kastiketta ja halutessasi chiliviipaleita. Nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti