tiistai 7. lokakuuta 2014

Kananpoikaa Kung Po Sichuanilaisittain - Kung Po Ji Ding -



Kung po on yksi ehdottomista suosikeistani puhuttaessa Kiinalaisesta ruuasta - eikä ihmekkään: herkullista kanaa, chiliä ja pähkinöitä, näitä aineksia on ollut jokaisessa syömässäni kung po - versiossa. Tässä taas uusi paprikalla ja purjolla terästettynä. Lisäksi tähän tule myös hoisin kastiketta ja chilipapukastiketta, joita en ole enemmin tähän ruokalajiin käyttänyt. Varastossa on kyllä vielä ainakin yksi kung po resepti, jonka aion tuoda vielä kaikkien katsottavaksi.. Eikun vaan etsimään sitä omaan makuun sopivinta Kung Po:ta.

350 g broilerin fileetä
1/4 tl suolaa
½ kevyesti vatkattu kananmunan valkuainen
1 rkl maizenaa
1 punainen tai vihreä paprika
1 reilu purjosipuli
4 rkl öljyä
3-4 isoa kuivattua punaista chiliä
1 rkl hienonnettua inkivääriä tai ½-1 tl inkivääritahnaa
1 rkl hoisin kastiketta
1 tl chilipapukastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
115 g paahdettuja cashewpähkinöitä
muutama tippa seesamiöljyä

- Kuutioi broileri noin sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi ja sekoita niihin suola, valkuainen ja maizena.

- Kuutioi paprika ja viipaloi purjo sekä paloittele chilit 2-3 osaan ja poista siemenet.

- Kuumenna öljy wokissa todella kuumaksi ja paahda chilejä siinä parin sekunnin ajan. Voit alkaa poistamaan niitä wokista heti lisäämisen jälkeen - riittää että ne pullistuvat ja rapeutuvat mutta eivät
vielä kärähdä. Siirrä sivuun odottamaan.

- Paista broileriin tekemässäsi chiliöljyssä kauniin ruskea pinta. Nosta sivuun.

- Lisää wokkiin paprika, purjo ja inkivääri ja paista minuutin ajan. Lisää broileri, hoisin kastike, chilipapukastike ja riisiviinietikka. Sekoita hyvin ja paista vielä minuutin ajan. Lisää lopuksi cashewpähkinät ja seesamiöljy.

- Siirrä ruoka tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle paahdetut chilit. Tarjoa riisin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti