350 g broilerin fileetä
1/4 tl suolaa
½ kevyesti vatkattu kananmunan valkuainen
1 rkl maizenaa
1 punainen tai vihreä paprika
1 reilu purjosipuli
4 rkl öljyä
3-4 isoa kuivattua punaista chiliä
1 rkl hienonnettua inkivääriä tai ½-1 tl inkivääritahnaa
1 rkl hoisin kastiketta
1 tl chilipapukastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
115 g paahdettuja cashewpähkinöitä
muutama tippa seesamiöljyä
- Kuutioi broileri noin sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi ja sekoita niihin suola, valkuainen ja maizena.
- Kuutioi paprika ja viipaloi purjo sekä paloittele chilit 2-3 osaan ja poista siemenet.
- Kuumenna öljy wokissa todella kuumaksi ja paahda chilejä siinä parin sekunnin ajan. Voit alkaa poistamaan niitä wokista heti lisäämisen jälkeen - riittää että ne pullistuvat ja rapeutuvat mutta eivät
vielä kärähdä. Siirrä sivuun odottamaan.
- Paista broileriin tekemässäsi chiliöljyssä kauniin ruskea pinta. Nosta sivuun.
- Lisää wokkiin paprika, purjo ja inkivääri ja paista minuutin ajan. Lisää broileri, hoisin kastike, chilipapukastike ja riisiviinietikka. Sekoita hyvin ja paista vielä minuutin ajan. Lisää lopuksi cashewpähkinät ja seesamiöljy.
- Siirrä ruoka tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle paahdetut chilit. Tarjoa riisin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti