sunnuntai 3. elokuuta 2014

Paistettuja nuudeleita ja naudanlihaa Danang - Mi Xao Danang -

Kokeilin ensimmäistä kertaa naudanlihaa paistetuissa nuudeleissa ja sehän oli tosi hyvää. Olen aina pelännyt että naudanliha jää helposti sitkeäksi, jos ei sitä osaa valmistaa oikein. Nyt ostin sisäpaistin ja siitä tuli ainakin mureaa.
Tämä yksinkertainen Vietnamilainen resepti on helppo ja nopea valmistaa, joten miksipä ei kannattaisi kokeilla? Mustasienet ovat mielestäni tosi hyviä ja mukavan "rouskuvia" syödessä. Tähän ruokaan niitä tuleekin aika paljon.


3 rkl maapähkinäöljyä
1 keskikokoinen sipuli siivuina
280 g naudanfilettä ohuina suikaleina
6 kerää munanuudeleita pakkauksen ohjeen mukaan kypsennettyinä
20 g kuivattuja mustasieniä liotettuna ja suikaloituna reilun kokoisiksi paloiksi
2 keskikokoista tomaattia lohkoina
2 rkl kalakastiketta
1 rkl vaaleaa soijakastiketta
1 tl sokeria
½ tl valkopippuria

Kuumenna öljy wokissa ja kuullota sipuli. Lisää naudanliha ja paista kypsäksi. Paistoin aika monta minuuttia, jotta lihasta irronnut neste haihtui ja liha alkoi saada kunnolla väriä ja rapeutui vähän.

Lisää muut ainekset yksi kerrallaan ja sekoita hyvin. Kun kaikki ainekset ovat wokissa, sekoita vielä kerran ja siirrä ruoka tarjolle. Nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti