sunnuntai 3. elokuuta 2014

Paistetut jämänuudelit grillatusta possusta

Tämän ei pitänyt alunperin olla "blogiruokaa", mutta niin hyvää tämä oli että pakkohan tästä on vähän mainita. Sitä paitsi miten muutenkaan osaisin hyödyntää ylijääneen grillatun lihan kuin paistamalla sen nuudeleitten kanssa? Tässä se ainakin toimi tosi hyvin. Nuudeleina käytin Thaimaasta tuomiani ohuita tikkunuudeleita ja ne olivatkin oikein hyviä tähän. Ainesmäärät on sinnepäin, näin jälkikäteen muisteltuna. Tosi hyvää jämäruokaa!



2 annosta

Paistamiseen maapähkinäöljyä
1 rkl seesamiöljyä
180 g kiinalaisia vehnänuudeleita
½ tl inkivääritahnaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 kevätsipulia pilkottuna
100 g grillattua possua tai muuta lihaa pieninä paloina
½ kourallista kuorittuja maapähkinöitä
n. 2 rkl vaaleaa soijakastiketta
1 rkl mustapapukastiketta
ripaus jauhettua valkopippuria
½ rkl sokeria

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan (jos siitä jotain ymmärrät) melkein kypsiksi. Huuhtele kylmällä vedellä ja lisää niihin ½ rkl seesamiöljyä.

Kuumenna wokki ja lisää maapähkinäöljy. Paista valkosipulia ja inkivääritahnaa kunnes tuoksuu ja lisää sitten kevätsipulit sekä pähkinät ja paista hetken ajan. Lisää wokkiin grillattu liha, mustapapukastike ja nuudelit. Sekoita hyvin. Lisää soijakastike, valkopippuri ja sokeri ja sekoita hyvin. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Lisää lopuksi loppu ½ rkl seesamiöljyä makua antamaan ja nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti