Tällä kertaa tein vihreän curryn itse tahnasta lähtien, maku oli aikalailla erilainen, raikkaampi kuin valmistahnasta tehty. Tykkäsin tosi paljon! Tähän tulee reilusti korianteria, joten herkullisuus on taattu. Myös curryn väri on todella vihreä, niin kuin pitääkin. NAM
Tahnan tekeminen on oma hommansa pitkine ainesluetteloineen, mutta jos olet yhtä innokas Thairuuan kokkaaja, löydät kaikki tahnaan tarvittavat ainekset kotoasi tuoreita chilejä ja korianteria lukuun ottamatta :P
Vihreä Thaicurrytahna
1 tl juustokuminan siemeniä
1 tl korianterin siemeniä
3 karkeasti paloiteltua tuoretta vihreää linnunsilmächiliä (korvasin yhdellä isolla vihreällä markettichilillä)
1 karkeasti paloiteltu salottisipuli
2 karkeasti paloiteltua valkosipulinkynttä
yhden korianterikimpun varret
kourallinen korianterinlehtiä
2 ½ cm pala galangajuurta ta 1 cm pala inkivääriä paloiksi leikattuna
2 kaffirlimetin lehteä
1 sitruunaruohon varsi paloiteltuna ilman kovia uloimpia lehtiä
1 tl katkaraputahnaa (voi korvata kalakastikkeella)
puolikaan limetin mehu
Aloita currytahnan valmistaminen paahtamalla mustapippureita, juustokuminan- ja korianterin siemeniä kuivalla pannulla 3-4 minuuttia tai kunnes niiden tuoksu vapautuu. Anna mausteiden jäähtyä hetki ja jauha ne sitten morttelissa. Lisää joukkoon loput tahnan ainekset yksitellen ja hakkaa tahnaksi.
4 dl kookosmaitoa
1 annos itsetehtyä vihreää Thaicurrytahnaa
1 1/4 dl kasvislientä
120 g munakoisoja paloiteltuna (laitoin kolme minimunakoisoa)
400 g possun kyljysselästä leikattuja pihvejä, joista rasva on leikattu pois ja jotka on leikattu sopivan kokoisiksi suupaloiksi
2 tl kalakastiketta
1-2 tl sokeria
tilkka sitruunamehua
Aloita curryn valmistaminen kuumentamalla 4 rkl kookosmaitoa kiehuvaksi wokissa. Ann maidon kiehua muutama minuutti, kunnes se juoksettuu. Lisää sitten tekemäsi currytahna kypsennä sitä 2 minuuttia. Hämmennä joukkoon loput kookosmaidosta sekä kasvisliemi.
Kuumenna seos kiehuvaksi ja lisää joukkoon munakoisot. Anna kiehua 2 minuuttia. Lisää pannulle porsaanliha ja alenna lämpöä. Hauduta lihaa matalalla lämmöllä 6-7 minuuttia, kunnes se on kypsää.
Lisää ruokaan kalakastike, sokeri sehä sitruunamehu. Anna porista vielä minuutin ajan ja tarkista maku. Nauti jasmiiniriisin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti