keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Vietnamilainen paistettu riisi - Cơm chiên -


Jääkaapista pelastettu ylijäänyt riisi sai uuden elämän paistettuna. Ja hyvää olikin! Tähän yksinkertaiseen reseptiin et tarvitse paljoa aikaa etkä kovin monimutkaista aineslistaa.



4 dl keitettyä jasmiiniriisiä (mielellään edelliseltä päivältä, mutta vähintään jäähdytettynä)
150 g possun jauhelihaa
2 kananmunaa
2 dl pakasteherneitä
2 rkl ketsuppia
suolaa
2 rkl osterikastiketta
1 pieni sipuli ohuina viipaleina
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
ruokaöljyä

Sulata herneet. Vispaa kananmunat tasaiseksi ja paista pannulla öljyssä 2 erässä. Siirrä ne lautaselle ja leikkaa suikaleiksi. Lisää hiukan öljyä pannulle ja paista sipulia, valkosipulia ja jauhelihaa, kunnes ne ovat ruskistuneet. Lisää herneet ja paista vähän aikaa. Lisää osterikastike, riisi, ketsuppi, kananmunasuikaleet ja suola. Tarkista maku ja paista vielä hetken aikaa hämmentäen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti