lauantai 10. tammikuuta 2015

Pariloitua Thai-kananpoikaa - Kai Yang -

Parilagrilli tuo kesän ja grillauksen keskelle talvea. Testiruokana tein Thaimaalaista grillikanaa ja Nam Prik-dippikastiketta. Ei voi olla enää parempaa! :P


500 g kanan rintafileitä 3 osaan leikattuna
1 tl kokonaisia mustapippureita
½ tl juustokuminaa
4 tl sokeria
2 tl paprikajauhetta
2 cm tuoretta inkivääriä paloiteltuna
3 valkosipulinkynttä paloiteltuna
15 g korianterin juurta pätkittynä. Varretkin käy
3 rkl ruokaoljyä
suolaa

Leikkaa lihoihin muutamia viiltoja.

Hienonna pippurit, justokumina ja sokeri morttelissa. Lisää paprika, inkivääri, valkosipuli, korianteri ja öljy. Hakkaa tahnaksi.

Levitä marinadi kanapaloille ja anna maustua jääkaapissa 6 tuntia. Tee tällä välin kastike maustumaan.


Nam Prik

1 rkl ruokaöljyä
1,2 x 1,2 cm pala katkaraputahnaa (tai 1 rkl kalakastiketta)
2 hyvin hienonnettua valkosipulinkynttä
2 cm pala inkivääriä hyvin hienonnettuna
2 hyvin hienonnettua punaista linnunsilmächiliä
1 rkl silputtua korianterin juurta. Varretkin käy
4 rkl sokeria
1½ rkl tummaa soijakastiketta
1½ rkl vaaleaa soijakastiketta
½ limetin mehu

Kuumenna öljy wokissa miedolla lämmöllä. Lisää katkaraputahna, valkosipuli, inkivääri ja chili. Kypsennä pehmeiksi ruskistamatta, noin 1-2 minuuttia.

Nosta wokki liedeltä ja lisää korianteri, sokeri, soijakastikkeet ja limettimehu. Sekoita hyvin ja laita jääkaappiin maustumaan. Säilyy tiiviissä purkissa noin 10 vrk.


Pariloi tai grillaa marinoidut kanat molemmilta puolilta, kunnes ne ovat kypsiä ja pinnalta hieman tummuneet. Suolaa grillatut lihapalat ennen tarjoilua.


Tarjoile grillattu kana höyryävän jasmiiniriisin, kurkkusiivujen ja Nam Prik-kastikkeen kera. Aivan täydellistä - taas vaihteeksi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti