sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Pekingin ankkaa


Pakasteessa odotteli lidlistä ostettu tarjousankanrinta, jolle piti keksiä käyttöä. Selasin kaikki kokkauskirjani läpi, enkä löytänyt mieleistäni ohjetta. Netistä löysinkin sitten idean: haluan tehdä Pekingin ankkaa. Todellisuudessahan minulla ei ollut aavistustakaan, miten se tehdään, mutta selailin eri ohjeita ja löysin semmoisen, mikä tehtiin ankanrintafileestä, eikä kokonaisesta ankasta. Lisäksi lisukkeet olivat hyvän näköiset, joten valinta oli selvä.

Oikeaa kesäruokaa, huippua ulkona nautittavaksi. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Tämä syötiin levittämällä kastiketta rieskaa muistuttavan leivän päälle, sitten ankkaa sekä kurkkua ja kevätsipulia, tässä tapauksessa ruohosipulia ja sitten vain kääräistiin ja naustiskeltiin.

Kaikki ohjeet ovat peräisin täältä, omin pienin muutoksin kirjoitan ne tähän.

Kastike
2 rkl Hoisin-kastiketta
½ rkl seesamiöljyä
1/8 tl inkivääritahnaa
1 rkl vaaleaa soijakastiketta

Sekoita kastikkeen ainekset ja jätä jääkaappiin maustumaan. Tarjoile kylmänä

Ankan valmistus
1 ankanrinta (n. 420g)
1½ rkl tummaa soijakastiketta
½ rkl ruokosokeria

Sulata ankanrinta. Huuhtele se ja laita uuniritilälle tiskialtaan päälle. Viillä ristikko rasvakerrokseen. Kaada rasvapuolelle kiehuvaa vettä niin, että rasva vähän kutistuu. Se muuttuu hieman kovemmaksi. Jäähdytä ja kuivaa. Siirrä ankanrinta uunivuokaan. Sekoita sokeri ja soijakastike ja hiero se lihalle. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on tumma ja rapea ja liha täysin kypsää. Anna jäähtyä ja viipaloi melko ohueksi.

Joo tämä ei ole mikään hieno esimerkki ristiviillotuksesta.. Nahka oli aikas sitkeää ja liukasta.

Leipäset
3 kuppia vehnäjauhoja (1 kuppi=2,37 dl)
1,5 kuppia kiehuvan kuumaa vettä
1 teelusikallinen kylmää vettä
seesamiöljyä

Yhdistä jauhot kuumaan veteen kunnes seos on tasaista ja sitten lisää kylmä vesi. Vaivaa taikanaa kunnes se on pehmeää ja tasaista. Anna taikinan levätä noin puoli tuntia. Jaa taikina kahteen osaan ja tee niistä pötkylöitä. Jaa molemmat pötkylät n.8 osaan. Pyörittele palaset palloiksi ja litistä käsin noin ½ cm paksuiksi. Sivele puolille lätyistä seesamiöljyä ja laita voitelemattomat niiden pariksi. Kauli ohuiksi, halkaisijaltaan noin 15cm kokoisiksi. Jos laitat leipäset päällekkäin tässä vaiheessa, lisää joka väliin reilusti jauhoja, etteivät tartu kiinni.
En tiedä mikä idea näissä oli, mutta paistamisen jälkeen puolikkaat irtosivat helposti ja leipästen toinen puoli oli pehmeä.



Kuumenna pannu ilman öljyä ja paista leipiä molemmilta puolilta noin minuutin ajan, kunnes niihin ilmestyy ruskeita läiskiä. Ota leipä pois pannulta ja erota puolikkaat toisistaan. Paista kaikki leivät näin.
Leivät piti laittaa höyrykattilaan, joten pitihän semmonen kehittää leivontakulhosta ja kattilasta. Näin leipäset säilyivät pehmeinä.

Tarjolle tarvitset
Ankkaviipaleita
Kastiketta
Leipäsiä
Kurkkua
Kevätsipulia

Laita kaikki valmistamasi lisukkeet tarjolle ja rupea herkuttelemaan. Kukin tyylillään, sormin syöden. Tätä on tehtävä uudelleenkin, vaihteeksi vaikka kanalla.

4 kommenttia:

  1. Tää on sikahyvää! Englannissa aina syön kiinalaisessa crispy duck pancakeja. Hoisin-kastike <3

    VastaaPoista
  2. Oi miten hyvännäköistä. Ei ollakaan pitkään aikaa tehty tätä, pitäisi sinun ispiroimana taas ponnistaa. Tai lähteä autenttisille huudeille nauttimaan ;)

    VastaaPoista
  3. Tuohan on hyvä syy lähteä :D No.. helpommalla pääsee ite tekemällä ;)

    VastaaPoista