sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Intialainen voissa paistettu kana - Murgh Makhni


Kokeilut Intialaisten ruokien parissa saivat taas jatkoa. Löytöretki Intian keittiöihin- kirjasta löysin ohjeen voissa paistetulle kanalle, pakkohan sitä oli päästä testaamaan. Laitoin kanat marinoitumaan edellisenä iltana ja keittelin siinä samalla ensimmäistä kertaa gheetä. Ohjeen nappasin täältä. Ruoka oli lämpimän mausteista ja herkullista. Lisäkkeeksi keitin taas aromaattista keltaista riisiä, tätä tein viimeksikin Intialaisen seuraksi.

Tein ohjeen puolikkaana, mutta laitan sen selvyyden vuoksi kokonaisena, jotta voit itse muuntaa sen sopivaksi.

2 cm pätkä inkivääriä paloiteltuna
3 valkosipulinkynttä paloiteltuna
80g kuorittuja manteleita
1 3/4 dl paksua maustamatonta jugurttia
½ tl chilijauhetta
1/4 tl neilikkaa
1/4 tl jauhettua kanelia
1 tl garam masalaa
4 kardemumman palkoa kevyesti murskattuna
400g tölkki tomaattimurskaa
1 1/4 tl suolaa
1 kg broilerin rintafileitä suurehkoina paloina
5 rkl gheetä
1 suuri sipuli ohuina viipaleina
6 rkl korianteria silputtuna
4 rkl kuohukermaa

Tee valkosipulista ja inkivääristä tahna morttelissa. Jauha mantelit. Laita valmistamasi tahna, mantelit, jugurtti, chilijauhe, neilikka, kaneli, garam masala, kardemumman palot, tomaattimurska sekä suola kulhoon ja sekoita. Lisää kanapalat ja sekoita hyvin. Peitä ja jätä jääkaappiin marinoitumaan 2 tunniksi tai yön yli.



Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Kuumenna ghee pannulla ja paista siinä sipulia, kunnes se on ruskistunutta. Lisää kanat ja marinadi ja paista noin 2 minuuttia. Sekoita joukkoon korianteri. Laita seos uunivuokaan. Kaada joukkoon kerma ja sekoita.

Paista uunissa tunti. Jos alkaa tummua, peitä foliolla. Anna ruuan seisoa 10 minuuttia ennen tarjoilua.


2 kommenttia:

  1. Ihana ohje! Inkkarifanina tätä on tehtävä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Tämä on aika kuiva ruoka, siis vähän kastiketta, mutta sitäkin maistuvampaa :)

    VastaaPoista