sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Riisinviljelijän possu - thịt kho -



Tämän herkullisemmaksi ei voi Vietnamilainen ruoka enää mennä!! Taas loppuu sanat kesken kun yritän kuvailla tätä herkkua. Mutta sen osaan sanoa, suosittelen kokeilemaan.

100 g ruskeaa sokeria
1 1/4 dl kalakastiketta - kyllä, aika paljon
4 rkl salottisipulia hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl mustapippuria rouhittuna
500 g sianlihaa ohuehkoina viipaleina
lisäkkeeksi kovaksikeitettyjä kananmunia
1 pieni punainen chili ohuina viipaleina

tarjoiluun riisiä

Pane sokeri pieneen kasariin ja kuumenna sitä miedolla lämmöllä, kunnes se sulaa; sekoita koko ajan. Lisää jouokkoon kalakastike hitaasti pienissä erissä ja sekoita voimakkaasti, kunnes sokeri on liuennut kastikkeeseen.

Lisää kasariin salottisipuli, valkosipuli, pippuri ja liha. Sekoita hyvin ja sulje kansi. Hauduta miedolla lämmöllä, sekoita silloin tällöin. Lopuksi kiehautin seoksen vielä kuumalla lämmöllä, jotta se saostuu hieman.

Annostele lihapalat lautaselle tai riisipedille, asettele munanpuolikkaat vierelle ja valuta annokselle kastiketta. Koristele chilillä ja NAUTI!


2 kommenttia:

  1. Tuli tehtyä mutta ei sopinut omaan makuun. Ehkä muistuttaa liikaa vietnamilaisesta kämppiksestäni tai jotain. Sokeri ei oikein sulanut, joten tuli lisättyä kalakastike aika nopeasti, jotta sokeri sulaisi tähän. Eikä lihasta ja kastikkeesta tullut niin tummaa kuin kuvissasi.

    Nuo mitat voisi jatkossa laittaa fiksuihin suhteisiin eikä kopioida suoraan valmiista reseptistä, kuten 100g sokeria = 1dl & 1rkl ja 4 rkl salottisipulia on n. 2 salottisipulia. Sokerina käytin normaalia ruokosokeria vaikka noissa muissa samoissa resepteissä on käytetty vaaleaa muscovadosokeria, mutta eipä tuolla varmaan maullisesti suurta eroa ole. Aika paljon tässä on kuitenkin sokeria... tosin onhan tuota kalakastikettakin aika satsi.

    Sulla on paljon hyvännäkösiä aasiareseptejä, olenkin etsinyt tämänlaista blogia. Jatka samaan malliin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja palautteesta, itse käytin sokerina osan ruskeaa kookossokeria ja osan ruskeaa ruokosokeria. Meinasi olla vähän vaikeuksia saada ne sulamaan mutta maltilla onnistuu :)

      Reseptin olen tosiaan kirjoittanut ylös Vietnamilaisen keittiön parhaat -kirjasta ja en tullut ajatelleeksi millä tavalla siinä on ilmoitettu raaka-aineiden määrät. Pitääpä olla tästä eteenpäin tarkempana näiden mittojen kanssa, jotta kokkaus sujuisi helpommin.

      En tiedä mistä johtuisi lihan ja kastikkeen tummuus, joka minulla näissä kuvissa on, siihen vaikuttavat ainakin käytetty sokeri, myös kalakastikkeen väri kun sitä on niin paljon, sekä tietysti ruuan haudutusaika.

      Jatketaan kokkailua, ei kaikki kaikesta tykkää, eikä tarvitsekkaan :)

      Poista