tiistai 12. tammikuuta 2016

Thaiklassikko - paistettu riisi - khao pad prik gai

Minuun on iskenyt chilihimo. Nämä kovat pakkaset varmaan aiheuttaa tarpeen saada jotain lämmittävää syötävää? Ennen olen käyttänyt ruokiini chiliä peläten usein että teen ruuasta liian tulista. Nyt laitan kerta toisensa jälkeen rohkeammin chilejä - siis pieniä ja ärhäköitä thaimaalaisia linnunsilmächilejä (prik kee noo) ruokiini kokeakseni taas niiden mukavan kirpsakan maun ja huulia lämmittävän poltteen.

Tästä ei yksinkertaisemmaksi ja koukuttavammaksi voi thairuoka mennä, todella vähillä raaka-aineilla voit loihtia mahtavan thaiklassikon eteesi - hetkessä! Tämän ruuan juju piilee juuri sen yksinkertaisuudessa: paistettua riisiä kanalla, makua ja rakennetta antavat sipulit ja kevätsipulit, thairuokaan kuuluvaa poltetta ja väriä antavat chilit. Muuta ei tarvita.
2 rkl maapähkinäöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 linnunsilmächiliä pätkittynä pieniksi
1 broilerin rintafile hakattuna pieneksi muruiksi
1 rkl kalakastiketta
1 rkl vaaleaa soijakastiketta
½ tl sokeria
450 g keitettyä ja jäähdytettyä jasmiiniriisiä - keitä riisi vähemmässä vedessä kuin normaali lisäkeriisi, näin se pysyy napakkana ja irtonaisena - ja imee parhaiten maut pannulta
1 pieni sipuli viipaloituna
2 kevätsipulia pätkittynä

Laita öljy ja valkosipuli wokkiin. Kuumenna ja paista valkosipulia, kunnes tuoksuu. Lisää chilit ja paista herken ajan. Lisää kana ja paista kovalla lämmöllä vähän aikaa. Lisää kalakastike, soijakastike ja sokeri. Sekoita ja paista, kunnes kana on kypsää. Lisää riisi ja riko se irtonaiseksi sekoittamalla hyvin. Paista hetken ajan käännellen täydellä teholla, niin että riisi saa paistetulle riisille ominaisen, hieman savuisen maun. (Ärhäkkä induktioliesi on ykkönen tässä - heti kaasun jälkeen)
Lisää lopuksi sipuli ja kevätsipuli ja paista niin, että sipuli juuri ja juuri kuullottuu, jääden kuitenkin hyvin napakaksi. Maista ja lisää tarvitteessa kala-, tai soijakastiketta ja sokeria. Sekoita.

Siirrä tarjoiluastiaan


 Voit tarjota ruuan lisäksi prik nam pla- kastiketta. Sitä tämä ei kuitenkaan tarvitse, niin täyteläisen maukasta - ja tulista tämä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti