keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Turskaa Sichuanin tapaan

Tästä se taas lähtee.. pitkähköksi venyneen blogihiljaisuuden jälkeen on aika aloittaa uusi herkullinen kokkauskausi. Tästä eteenpäin aion panostaa postauksiin herkullisten reseptien lisäksi myös houkuttelevilla kuvilla :)

Tämän päivän ateria oli aika pikaisen mietinnän lopputulos: ainoana käytettävänä "lihana" oli pari pakasteseitifilettä, lisäksi rajallisesti tuoreita kasviksia. Itse asiassa vain purjoa ja valkosipulia. Onneksi maustevarastoni ovat sitäkin kattavammat ja tähänkin ruokaan löytyi helposti kaikki tarvittava. 

Ruoka maistuu selvästi Kiinalaiselta: valkosipuli, inkivääri, chili, paputahna ja soijakastike yhdistettynä hienostuneeseen seesamiöljyyn ovat takuuvarma makuyhdistelmä itämaisen ruuan ystäville. Voit säädellä ruuan tulisuutta lisämällä chili-papukastiketta reilummin. Itse laitoin sitä 1½-2 rkl.      



4 annosta
500 g turskafilettä
suolaa
4 kevätsipulia (tai 1 purjo)
3 valkosipulinkynttä
3 cm inkiväärinjuurta
2 rkl maizenaa
1,5 dl kanalientä
1 tl keltapapukastiketta
1 rkl chili-papukastiketta
1 tl riisiviinietikkaa
2 tl tummaa soijakastiketta
2 tl sokeria
2 tl seesamiöljyä
pippuria

(Sulata ja) Huuhdo kala, painele kuivaksi ja leikkaa suupaloiksi. Ripottele paloille molemmin puolin kevyesti suolaa ja anna imeytyä noin 20 minuuttia.

Pese ja puhdista kevätsipulit ja pilko ne pieniksi. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset pienessä kulhossa.

Pyöräytä kalapalat maizenassa ja friteeraa ne kauniin ruskeiksi. Valuta talouspaperin päällä.

Kaada friteerausrasva pois, jätä jäljelle 1 rkl. Paista siinä kevätsipulia, valkosipulia ja inkivääriä noin minuutin ajan sekoitellen. Lisää kastike ja kiehauta. Anna porista hetken ajan, jotta se hieman saostuu. Mausta pippurilla ja tarkista maku.

Kaada kastike tarjoilulautaselle, lisää päälle friteeratut kalapalat ja koristele kevätsipulilla ja halutessasi myös sichuaninpippureilla. Nauti vastakeitetyn jasmiiniriisin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti