torstai 19. maaliskuuta 2015

Thaimaalaista valkosipuli-pippurikanaa - ไก่ผัดกระเทียม - gai pad gratiem

Tämä on uusi lemppariruokani, superhelppo ja nopea - sekä tietysti täydellisen makuinen! Pippurinen- ja voimakkaasti valkosipulinen ruoka mehevillä ja maukkailla kanapaloilla :P Ohje on suoraan yhdestä suosikkiblogeistani.

Lisää tähän reilusti pippuria: sekä valko- että mustapippuria. Niin, että ne myös maistuvat ja tuovat tulisuutta annokseen. Tietysti myös valkosipulia käytetään reilulla kädellä :P 


n. 500 g kanaa n. 1cm paksuina paloina
8 valkosipulinkynttä paloiteltuna, ei ihan hienoksi
1 rkl osterikastiketta
1 rkl vaaleaa soijakastiketta
1 tl Golden Mountain-kastiketta tai vaaleaa soijakastiketta
1 tl kalakastiketta
(tummaa soijakastiketta)
½ rkl sokeria
½-1 tl mustapippuria rouhittuna
½-1 tl valkopippuria rouhittuna/jauhettuna
n. 1 rkl korianterin varsia hienonnettuna

Sekoita kanapalojen joukkoon osterikastike, vaalea soijakastike, Golden Mountain-kastike, kalakastike ja pippurit. (Voit lisätä pari tippaa tummaa soijakastiketta antamaan houkuttelevan tumman värin) Anna maustua valkosipulin paistamisen ajan.

Paista valkosipuli pienessä kattilassa pienessä öljytilkassa niin, että valkosipulit peittyvät juuri ja juuri. Anna kuplia miedolla lämmöllä, kunnes ne saavat aavistuksen verran väriä. Kaada öljy siivilän läpi ja ota talteen. Anna rapeiden valkosipulinpalojen valua.

Lisää kanapalojen joukkoon tilkka valkosipuliöljyä ja kaada n. 2 rkl öljyä myös pannulle. Kuumenna pannu todella kuumaksi ja lisää kanapalat. Paista sekoitellen ja lisää sokeri. Voit lisätä tummaa soijakastiketta vielä tarvittaessa -huolehdi kuitenkin, että ruuasta ei tule liian suolaista. Kun kana on juuri ja juuri kypsää, lisää puolet valkosipulista sekä korianterinvarret. Maista, tarvitseeko lisää pippuria, se saa maistua.

Laita ruoka tarjolle ja koristele lopulla valkosipulilla. Tarjoa jasmiiniriisin kera.


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää todella hyvältä! Täytynee testata, jahka saadaan muutettua ensin uuteen asuntoon täältä muuttolaatikoiden keskeltä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, tämä on ihan käsittämättömän herkullista, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan :P

      Poista