lauantai 24. toukokuuta 2014

Thaimaalainen vermisellikeitto - Gaeng Wun Sen -

Helteisen päivän päätteeksi maistui ehkä paras koskaan syömäni keitto! No, kyllä Thaimaan katukojuistakin löytyi vastaavia herkkukeittoja.. Tämä on taas nopea ja helppo valmistettava. Hukutin oman annokseni korianteriin, niinkuin tuossa aikaisemmin jo mainitsin haluavani tehdä. Tätä suosittelen ehdottomasti kaikille mietojen makujen ystäville.

Jauhelihamykyset olivat pirteä idea, valkosipuliöljy vastustamatonta keiton pinnalla.
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl öljyä

7 dl kasvislientä
50 g porsaanjauhelihaa pieniksi palleroiksi muovattuna
50 g liotettuja mustasieniä, karkeasti pilkottuna
50 g valkokaalia suikaleina
110 g riisivermiselliä karkeasti pilkottuna
2 kevätsipulia 2,5cm pätkinä
1 rkl kalakastiketta
1 rkl vaaleaa soijakastiketta
½ tl sokeria
½ tl jauhettua valkopippuria
paaaaaljon korianteria koristeluun

Valmista valkosipuliöljyä paistamalla valkosipuli öljyssä kullanruskeaksi. Siirrä sivuun. Kuumenna liemi kiehuvaksi, lisää kaikki loput ainekset korianteria lukuunottamatta ja anna kiehua hetken ajan.

Annostele ja valuta päälle valkosipuliöljyä ja rapeita valkosipulinpaloja. Koristele runsaalla korianterilla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti