lauantai 31. toukokuuta 2014

Intialaista ruokaa

Tänään kokeilin tehdä Intialaista ruokaa alusta asti ihan itse. Olen pari kertaa tehnyt kanacurrya valmismaustepussista ja herkutellut sitä myös intialaisessa tai oikeastaan nepalilaisessa ravintolassa. Nyt halusin tehdä mausteisen curryn itse. Löysin tämän curryn ohjeen täältä ja kokosin aterian muut osat eri sivuilta. Lisäkeriisin ohje on peräisin täältä, se oli tosi herkullisen makuista ihan sellaisenaankin. Raitakastikkeen ohje on valion sivuilta. Tätä kannattaa tehdä tuplasatsi, on niin menevää tavaraa curryn seurassa. Naan-leivän ohjetta etsin pitkään ja päädyin tähän. Aterian valmistukseen meni pari tuntia, raitakastikkeen tein valmiiksi maustumaan jo heti aamulla. Mutta kylläpä kannatti ahkeroida, palkinnoksi sain todella hyvää, lämpimän mausteista currya. Ihan erilaista kuin Thaimaalaiset curryt, herkullisia molemmat. Keittiön valtasi mukavan mausteinen tuoksu..

Ps. annos näyttää isolta, mutta todellisuudessa lautanen oli liian pieni.. 

















Raita-kastike

2 dl turkkilaista jugurttia
10 cm pala kurkkua raastettuna ja mehut valutettuna
2 tl juoksevaa hunajaa
2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
½ tl juustokuminaa
½ tl chilijauhetta
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kupissa ja anna maustua jääkaapissa.

Intialainen Rogan Josh curry

1 rkl raastettua inkivääriä
3 rkl raastettua valkosipulia
tuoretta chiliä maun mukaan (jätin pois, koska en tiennyt miten tulinen tästä tulee)
3 sipulia
n. 600 g broilerin rintafileitä 
2½ dl vettä
6 rkl turkkilaista jugurttia
10 rkl öljyä

mausteet
2 laakerinlehteä
6 kokonaista neilikkaa
10 kokonaista mustapippuria
1 kanelitanko
1 tl jauhettua korianteria
2 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua kardemummaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl cayennepippuria
2 tl suolaa

Leikkaa broileri isoiksi paloiksi. Kuumenna öljy wokissa ja paista broileri nopeasti parissa erässä. Älä ruskista. Siirrä sivuun.
Lisää samaan öljyyn laakerinlehdet, mustapippurit, kanelitanko ja neilikat. Paista noin 2 minuuttia, kunnes tuoksuu. Lisää pannulle hienonnetut sipulit ja paista, kunnes saavat vähän väriä. Lisää pannulle valkosipuli, chili ja inkivääri, sekoita hyvin ja paista hetki. Seuraavaksi pannulle jauhettu korianteri, juustokumina, kardemumma, paprikajauhe, cayennepippuri ja suola. Paista hetki sekoitellen.
Lisää seokseen liha ja sekoita hyvin.
Näyttää tässä vaiheessa jotakuinkin tältä

Lisää jugurtti ja sekoita tasaiseksi. Lisää pannulle vesi ja anna kiehua hiljalleen noin tunti. 
Tällä välin valmista riisi ja naanleipä.


Aromaattinen keltainen riisi
4½ dl basmatiriisiä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
50 g voita
3 kokonaista neilikkaa
1 tl kurkumaa
7 dl vettä
1½ tl suolaa
1 laakerinlehti

Huuhtele riisi ja liota sitä runsaassa vedessä 20 minuuttia ja valuta kaikki vesi pois. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli.
Sulata voi kattilassa ja anna vähän ruskistua. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota kunnes tulee väriä. 
Lisää riisi ja kurkuma ja sekoita. Lisää vesi, suola, neilikat ja laakerinehti. Sekoita, kiehauta ja pienennä sitten lämpöä mahdollisimman pienelle. Anna hautua hitaasti kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt täysin. Siirrä pois liedeltä ja anna riisin seistä vielä 5 minuuttia. 
Kattilassa näytti tältä 20 minuutin hauduttamisen jälkeen


Naan-leipä

5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl ruokasoodaa
50 g voita
2 dl maitoa
2 dl turkkilaista jugurttia

Laita uuni lämpenemään 275 asteeseen ja laita pelti uuniin lämpememään.
Sekoita jauhoihin suola ja sooda. 
Lisää seokseen jugurtti, maito ja puolet sulatetusta voista.
Sekoita nopeasti, älä vaivaa taikinaa. Ota kuuma pelti uunista ja levitä sille vehnäjauhoja. Nostele taikinasta 2 kokkaretta pellille ja ripottele päälle jauhoja. Taputtele litteiksi leiviksi ja laita uuniin. Paista noin 8 minuuttia, kunnes leivät kohoilevat osittain ja saavat tummia täpliä. Ota uunista ja voitele lopulla voilla. 

Naan-leivistä ei tullut otettua kuvaa, joten mennään ilman..

Nautiskele herkullisesta Intialaisesta ateriasta, äläkä unohda raitaa jääkaappiin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti