sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Grillattua hunajamarinoitua possua ja nuudeleita - หมูอบนำ้ผึ้ง - moo ob nampeung


Tästä varma suosikki tuleviin kesän grillaushetkiin. Kokeilin tätä jo nyt vaika pihalla onkin vielä hieman märkää ja lumista

Possun sisäfile marinoituna täydellisessä hunajaisessa marinadissa. Makea, suolainen, aavistuksen tulinen ja hapan yhdistettynä kookosmaidon pehmeyteen. Marinadista keitetty kastike kruunaa annoksen. Tästä ei voi olla tykkäämättä!

Tähän sopii tosi hyvin esimerkiksi itsetehdyt munanuudelit :)

Nuudelit maustoin valkosipuliöljyllä ja lisäksi leikkasin raikasta kurkkua. Muutapa ei tarvitakkaan :P

Ohjeen löysin yllättäen täältä :P



1 possun sisäfile

Marinadi
3 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl vaaleaa soijakastiketta
1 rkl golden mountain-kastiketta (tai lisää vaaleaa soijakastiketta)
1 rkl tamarinditahnaa
n. 3/4 dl kookosmaitoa
2-3 tl sriracha-chilikastiketta
1/4 tl valkopippuria
2 valkosipulinkynttä raastettuna
(1 tl tumma soijakastiketta)

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Voit lisätä halutessasi tummaa soijakastiketta joko marinadiin tai lopussa kastikeeseen, joka keitetään marinadista)
Halkaise sisäfile pituussuunnassa ja pistele sitä haarukalla, jotta se maustuu tasaisesti. Lisää marinadin joukkoon ja anna marinoituta 2 tuntia tai enemmän.

Ota marinadi talteen ja keitä se kastikkeeksi lihalle. Maista ja lisää tarvittaessa hunajaa, tamarinditahnaa, tummaa soijakastiketta tai tilkka vettä. Grillaa liha kuumassa grillissä juuri ja juuri kypsäksi (n. 5 minuuttia/puoli). Kääri folioon ja anna vetäytyä nuudelien valmistamisen ajan. Viipaloi sitten liha ohuiksi viipaleiksi.

Keitä nuudelit kypsiksi ja valuta. Lisää valkosipuliöljyä tai paista valkosipulin kanssa.

Kokoa annos laittamalla lautasellesi valkosipulinuudeleita, grillattua hunajamarinoitua possua, sen päälle kastiketta ja raikastukseksi kurkkutikkuja.

NAUTI!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti