keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Klassinen Kiinalainen sitruunakana


Kiina-teema jatkuu, onhan siinä keittiössä vielä monta nurkkaa koluttavana? Tänään oli vuorossa yksinkertainen ja aika hienostuneen makuinen eteläkiinalainen ruokalaji. Sitruuna korosti ruuan makua ja mikään maku ei ollut liian hallitseva. Suosittelen EHDOTTOMASTI kokeilemaan. Kana sai ylleen maissijauhokuorrutteen ja oli tosi pehmeää ja mehukasta.

450 g broilerin rintafileetä suikaleiksi leikattuna
1 kananmunan valkuainen
1 tl suolaa
1 tl seesamiöljyä
1 rkl maissijauhoa
3 rkl maapähkinäöljyä

Koristeluun:
2 kevätsipulia

Kastike:
6½ dl kanalientä
3 rkl vastapuristettua sitruunamehua
1 rkl sokeria
1 rkl vaaleaa soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
2-3 valkosipulinkynttä hyvin hienonnettuna
1-2 kuivattua suurta punaista chiliä murskattuna
1 tl maissijauhoa sekoitettuna vesitilkkaan
2 tl seesamiöljyä

- Laita suikaloitu broileri kulhoon ja sekoita joukkoon kananmunan valkuainen, suola, seesamiöljy ja maissijauho. Laita jääkaappiin 20 minuutiksi.

- Kuumenna maapähkinäöljy wokissa lähes savuavan kuumaksi ja paista broilerisuikaleisiin kauniin ruskea pinta, niin että ne ovat kypsiä. Nosta siivilään valumaan ja pyyhi wokki.

- Lisää kastikeainekset maissijauhoseosta ja seesamiöljyä lukuunottamatta wokkiin ja kiehauta korkealla lämmöllä. Suurusta maissijauhosuuruksella ja anna hautua minuutin ajan.

- Lisää broilerisuikaleet takaisin pannulle ja kääntele niin, että kastike leviää joka paikkaan. Mausta lopuksi seesamiöljyllä ja siirrä tarjolle. Koristele kevätsipulilla.

- Nauti juurikeitetyn riisin kera!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti