sunnuntai 3. elokuuta 2014

Kiinalainen nuudelipata



Tämä on yksi suosikeistani Parhaat reseptit KIINA - kirjasta. Ensinnäkin, tykkään paistetuista nuudeleista tosi paljon plus tässä on kaikkia muitakin suosikkiaineksiani. Mehevää kanaa, herneitä, hyviä Kiinalaisia nuudeleita sekä erikoisuutena ilmakuivattua kinkkua. Ohjeen mukaan tehtynä tähän tulee tosi paljon öljyä, rasvaisuus on siis taattu. Itse laitoin sitä kuitenkin hillitymmin viimekerrasta oppineena. Laitan ohjeeseen kuitenkin alkuperäiset määrät öljyä. Tähän sopivat erikoisen hyvin litteät, kuivatut Kiinalaiset nuudelikerät.

150 g broilerin rintafilettä
2 valkosipulinkynttä
100 g sokeriherneitä
50 g mietoa ilmakuivattua kinkkua
3 kevätsipulia
230 g kuivattuja munanuudeleita
1 tl suolaa
4 tl seesamiöljyä
3 rkl maapähkinäöljyä
2 tl vaaleaa soijakastiketta
2 tl tummaa soijakastiketta
½ tl mustapippuria
1 tl sokeria

Marinadiin
2 tl vaaleaa soijakastiketta
1 tl seesamiöljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Pese ja kuivaa rintafileet ja leikkaa suurehkoiksi paloiksi. Sekoita hyvin marinadiainesten kanssa ja anna marinoitua peitettynä jääkaapissa noin 20 minuuttia.

Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese ja puhdista herneet sekä kevätsipulit ja leikkaa suikaleiksi. Hienonna kinkku.

Keitä nuudeleita riittävän voimakkaasti kiehuvassa vedessä lähes kypsiksi, kaada lävikköön, valuta ja sekoita niihin 3 tl seesamiöljyä.

Kuumenna wokki todella kuumaksi ja lisää 1 rkl maapähkinäöljyä. Paista broileripaloja kovalla lämmöllä 2 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada palat toiseen astiaan ja pyyhi wokki.

Kuumenna wokki uudelleen todella kuumaksi, lisää 2 rkl maapähkinäöljyä ja paista valkosipulia, herneitä ja kinkkua minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon nuudelit, soijakastikkeet, suola, pippuri, sokeri ja kevätsipulit ja paista vielä 2 minuuttia. Lisää sitten broileripalat ja paista seosta kokoajan sekoittaen vielä 4 minuuttia, kunnes se on kypsää. Sekoita jäljellä oleva 1 tl seesamiöljyä huolellisesti joukkoon ja tarjoa heti. Täydellistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti